fredag 31 augusti 2007

Höstjacka del 2

Efter mycket letande har jag nu hittat en jacka. Det blev en parkas från H&M som inte grävde hål i plånkan. Jag älskar fortfarande den från Back men kom på att jag säkert kommer att tröttna på parkas och då blev 4500 mycket. Men om jag älskar parkas kommer jag att köpa den från Back senare. Både mamma och jag blev nöjda. Så här ser den ut på.

onsdag 29 augusti 2007

Höstjacka?

Nu är det kris. På fredag ska jag med mina underbara vänner E och J på Anna Ternheim på Grönan. Och om det är sånt väder som nu = höst och jädrans kallt, är jag körd. Jag har ingen höstjacka att ha på mig. Har hittat en underbar parkas från Back på Åhlens city, den kostar en månadshyra (4500) och det tycker min mamma är för dyrt även fast jag har pengarna. Så jag vet inte hur jag ska göra. Dags för en tur på Söder kanske och se om jag hittar någon jacka. Acne har så himla mycket fint just nu, och jag brukar inte gilla något där. Likadant är det hos Rodebjer, vill ha allt på hemsidan.

tisdag 28 augusti 2007

Så är skolan igång

Ah så har skolan dragit igång. Idag har jag varit på min första föreläsning och nu ska här jagas billig kurslitteratur. Men först stannar jag till här och lämnar ett litet avtryck. Imorse när jag åkte till skolan var det 7,5 grader varmt. Fatta 7 grader, det är höst temperaturer för mig och jag är verkligen inte redo att gå över till höst nu. Jag har så mycket sommarkläder som jag inte hunnit ha än då jag jobbade hela sommaren som måste få ut och vädra sig innan vintern. Får se kanske det vänder, kanske är det dags att börja leta höstjacka. För det har jag så klart inte någon.

lördag 25 augusti 2007

Waldemarsudde och Rosendals trädgård

Jag är helt såld på Waldemarsudde och Rosendals trädgård. Var där med mamma och kameran blev full med vackra bilder. Tänkte återge några av mina favoriter och så till er som ej varit där, åk dit.

Waldemarsudde
Rosendal

Två veckors resume

Jag flyttade som sagt upp till Stockholm den 13:e augusti, jag hade sen min syster och mamma där mamma åkte hem igår (och jag med henne men baa över helgen) och min syster i måndags. Det blev väldigt intensivt och på måndag börjar min skola, jag känner mig verkligen inte utvilad men men. Det har hunnits med en hel del saker under dessa två veckor.
  • Varit vid Barkarby- hittade dock ingenting, mycket skonsamt för plånboken
  • Gjort stan som vi säger- jag gillar verkligen inte city har jag kommit fram till, det enda som lockar är Åhlens och NK. Men usch för alla turister och sura människor som jag ska behöva trängas med på Drottningatan
  • Besök hos frissan och det blev en mindre katastrof för min systers del och vi har nu bestämt att inte gå tillbaka till henne. Inte när vi lägger ut sådana summor på att få bukt på vårat afrohår.
  • Varit på Söder ett flertal vändor och jag behöver nog övertygas om den stadsdelen. Den känns inte 100 än. Monokel-Mia jag håller dig vid ditt ord om att du ska visa dina guldkorn.
  • Sett Waldermarsudde och Rosendahl bilder kommer separat
  • Hittat favoriter i Gamla stan
  • Och umgåtts med familjen hemma i min lägenhet, som jag är mycket kär i för tillfället ännu bättre blir det nog när allt är på plats. Just står kassarna och möblerna mitt på golvet då mamma och jag bara ställde in det efter besöjet på Ikea och sen drog hem hit. Så imorgon kväll ska jag göra i ordning i mitt nya hem.

14:e augusti

Den 14:e augusti, hade precis flyttat upp dagen innan och var ute i skogen med familjen på långpromenad när Monokel-Mia ringer. Hon undrar om jag vill följa med henne, Gordon och jag samt Annie PD Dada's Daimonds visning senare på kvällen (innan vår redan inplanerade Guldknappengala). Jag är inte sen att haka på och får en underbart trevlig kväll.
Jag är ärligt talat inte ett fan av DD, men ett par örhängen blev jag förtjust i.

Vi träffade även höggravida MiaShopping (när ska den kvinnan föda? Går redan över tiden). Vidare i värmen gick vi och tog en öl och pratade lite mer, vilka underbara tjejer jag fick umgås med. Tusen tack för att jag fick följa med.
När vi sagt hej då till Annie och Yeh-yeh girl gick jag och Mia bort till Bonniers konsthall för Guldknappengalan. Det var Ann-Sofie Back som i år tilldelats Guldknappen för sin kollektion Back. Själva galan var inget att hurra för, hade det inte varit för mitt trevliga sällskap hade det varit ett riktigt bottennapp. Var lite besviken att det bara var prenumeranter och inte kreddigt modefolk också. Tappade lite känslan av gala, tyvärr. Men det fanns en hel del snyggt att titta på under modevisningen. Ett litet urplock från amatörfotografen Johanna:
Snyggast var nog ändå Mias byxor, gilla dem skarp. Ja hela Mia var ju snygg. Blev ingen bild på mig men det blev den lila klänningen och min vita kofta från NygårdsAnna.

fredag 24 augusti 2007

Upp med en hand

Är hemma hos familjen över helgen för att ordna med lite saker. Vilket betyder obegränsat med internet. Vem vill läsa lite uppdateringar? Upp med en hand!

fredag 17 augusti 2007

Snart tillbaka!

Jag lever men mitt internet har inte kommit än. Jag återkommer så fort det gör det, vilket kan ta upp till 2 veckor. Håll ut och dela min frustration så länge.

lördag 11 augusti 2007

Packning pågår

Just nu taer jag en paus i packandet och sätter mig här. Gud så mycket prylar jag har, det trodde jag inte. Massor har slängts och sorterats men ändå återstår det en hel del. Och att jag inte kommer ihåg att böcker väger så in i norden. Nu är det i stort sett bara kläder och lite husgeråd som är kvar att packas ner. Imorgon jobbar jag sista dagen, så skönt och på måndag morgon klockan 08.00 bär det av till huvudstaden och mitt nya liv. Jag vet inte riktigt hur det blir med bredbandsuppkopplingen så vi ses och hörs när det är installerat och klart. Och by the way det lutar åt den svarta klänningen, evt med röda strumpbyxor och pärlhalsband till. Men vi får se. Må så gott.

fredag 10 augusti 2007

Vilken klänning?

På tisdag ska jag och Monokel på Guldknappengalan och jag har ett litet problem. Jag vet inte vilken av dessa två klänningar jag ska ha. Den lilla svarta eller den lila. (Ja den svarta är inte struken det är därför den är så skrynklig på bilden)

Stockholmsäventyr

Jag var i Stockholm under onsdagen och torsdagen. Jenny och jag gick på stan på onsdagsförmiddag, var med vännerna Johanna och Emil på Parksommar på Skansen på kvällen och gjorde Söder på torsdagen. Jag gör en Köpenhamnslista och redogör mina intryck och iakttagelser
  • När vi kom upp till huvudstaden var hettan tryckande och vi bestämde oss för att först handla på Hötorget sedan gå en sväng i Gamla stan och sedan åka ut till Rosendalsträdgård.
  • Detta var bara att glömma, eller ja vi hann med Hötorget och gå i Gamla stan, sen öppna sig himlen och regnet vräkte ner= vi blev våta som dränkta katter
  • Tog skydd vid Riksdagen och torkade över en kopp te på Lagerhaus.
  • Var på Ekovaruhuset= vem har sagt att reko/eko är tråkigt det fanns helt underbara saker att köpa där och mycket trevlig personal var det också
  • När vi träffade J och E åkte vi ut till Skansen där åt vi massor med glass= mig sprutade det nästan ur öronen på
  • Vi fyra tävlade med Loka som fanns på plats på konsertområdet och jag vann (vad är det här värsta turenjag har numera då) en jättefin kylväska+ massor med Lokaflaskor
  • Att stå på konserter under mer än fem timmar ger fotsmärtor= kunde knappt stå på vägen hem i Stockholmsnatten
  • Folk skräpar ner så det står härliga till= vilka idioter kan du köpa ett glas öl och bära det med dig kan du slänga det i papperskorgen också
  • Man röker inte mitt bland folk som står och försöker njuta av musik= ta ett tuggummi eller plåster för fan
  • Vi var vuxna nog att använda öronproppar och det var riktigt skönt för öronen och man hörde alldeles ypperligt ändå
  • Söder är härligt och jag är så sugen på Sofo by night efter att ha läst om det på nätet när jag kom hem igår

Summa kardemumma- jag hade två härliga dagar, konserterna var jättebra, sällskapet fantastiskt och längtar nu än mer till måndag när jag officiellt blir 08 igen

måndag 6 augusti 2007

Jag vann!

Jag vann!!!! Unikdesign utlyste en tävling förra veckan om förslag på hur de skulle visa upp smycken i sitt showroom och mitt förslag vann. Jag vann 300kr på Unikdesign och är helt överlycklig. Jag vinner ju aldrig något i de tävlingar jag ställer upp i men denna gång gjorde jag det och jag är mycket mallig över detta just nu. Ska bara välja vad jag ska lägga pengarna på.

Guldknappengalan

Efter mycket om och men står det nu klart att Johanna får biljett till Damernas Världs Guldknappengala den 14:e augusti. Är det någon mer som har fått biljetter och ska gå? För tillfället saknar jag sällskap till kvällen. Håller tummarna att det läser sig för Monokel.
Bilden är lånad från damernasvarld.se

Update: Monokel fick tag i biljetter hon med så det är vi som drar på gala på tisdag

söndag 5 augusti 2007

Applåder och fladdermöss


Nyss hemkommen från sista föreställningen av Urinetown. Jag är helt röd i händerna efter att ha klappat frenetiskt. Gud så bra de var och nästa år ska både jag och syrran vara med. Förutsatt att det är en bra uppsättning. När vi kom hem berätta mamma att det är en fladdermus på balkongen som för övrigt är inglasad så chansen att den ska ta sig ut är minimal. Usch vad otrevligt vi som är rädda för just de mössen. Fortsättning följer. Nu ska jag sova. Sista arbetsveckan börjar imorgon sen är det SLUT. Hurra! Sov gott.

Symaskin

Min mamma är bara för underbar, hon gav mig en egen symaskin idag. Så nu har jag en alldeles egen att sy fina saker med. Den lilla svarta är precis klar, den blev så fin så. Får jag biljetter till Guldknappen galan blir det premiär för den då. Nu håller vi på och syr en lila klänning hoppas den blir klar innan flytten. Det är så mycket att stå i och inget är i princip klart inför flytten nästa måndag. Nu ska min syster och jag på teater. Ha en trevlig söndagkväll.

fredag 3 augusti 2007

Modebloggarna slutar blogga

Jag har lagt märke till att en trend av nedläggning har tagit sin början. Nu har modebloggarna börjat tröttna och avslutar sitt modebloggande. En av mina favoritbloggar lades ner nu i somras och det verkar som fler är på väg att slockna. Jag tycker att det är synd men samtidigt kan jag förstå dem. Jag kallar min blogg för en modeblogg, även om det nu kan vara svårt att förstå då få inlägg handlar om mode, men jag har valt att inte skriva om trender och vad som är inne kontra ute varje säsong. Ett av resonemangen hos dem som slutat blogg om mode är att alla modebloggar skriver om samma sak och att det jag vill lägga upp har redan tio andra redan skrivit om. Men varför skriver de om trender då? Då blir det så att alla skriver om samma sak och inget blir nytt och allt känns tjatigt. Det finns så mycket mer att blogga om som innefattas av ramen mode. Ta modehistoria, shopping, specifika designers med mera med mera. Som sagt det är synd att det blivit så. Och jag hoppas att inte fler av mina favoriter lägger ner. Jag tänker i alla fall fortsätta och blogga om mode och hos mig hittar ni inga trender och sådant som redan andra bloggat om ( ser jag att fler har skrivit om det eller en nyhets sak så skippar jag det och bloggar om något annat).