måndag 29 oktober 2007

Allt för hälsan

Jenny och jag var som sagt i Älvsjö i lördags, på Allt för hälsan mässan som hölls där. Vilken upplevelse det var, vi är så glada att vi åkte dit istället för på ett museum som först var planen. När vi kom dit var det dans i en av de stora salarna, vi rycktes med av energin och ångrade lite att vi inte hade träningskläder med oss, sen strövade vi runt bland utställarna några timmar. Det var smaka och testa på olika ätbara saker, härliga massagestolar vi blev lite knådade i, intressanta tidningar och redskap och maskiner. Något som imponerade mest var nog masikdansarna, wow vad duktiga de killarna var. Vem har sagt att killar inte kan göra flera saker samtidigt?


När vi kände oss halvnöjda med utställningarna gick vi till Hälsokollen som utfördes av KvaLita och på de stationer vi hann med testades vår balans, magstyrka, BMI, midjemåttet, kroppssammansättningen och spänts. Vi hade gärna hunnit med fler stationer men det var sjukt mycket folk som köade så vi gick och åt lite ekologisk mat istället. Både Jenny och jag hann med att shoppa lite också som sig bör när det är mässa. Jenny var hos Renée Voltaire och köpte kex och pasta om jag inte missminner mig. Och på Nytta Design köpte vi hjärtan fyllda med körsbärskärnor, de ska värmas i mikron eller kylas i frysen och kan då användas som värmebehandling för rygg, axlar, under armen för att motverka musarm, som kylande ansiktsmask eller på magen vid mensvärk.


Jenny prova även spikmatta och vi bar under hela dagen en stegräknare då vid 2000 uppnådda steg skänkte Choice hotell ett vaccin till barn i tredje världen. Vi klara de 2000 med bravur och gjorde på så sätt vårt gående till välgörenhet. Jag kommer garanterat att åka även nästa år och det tycker jag att ni med borde göra.
Alla bilder är tagan av Johanna with a taste of fashion

söndag 28 oktober 2007

Helgen som varit

Det har varit mycket sen sist, i fredags var det skola och jag fick reda på att jag klarat både tentan och kursen. Var så glad och begav mig snabbt därefter till Centralen för att möta upp Jenny som kom upp och hälsade på till igår lördag. Vi åkte hem till mig och lagade god kyckling, ris och äppelpaj till efterrätt. Sen åkte vi in till stan och såg JuloriatorietStadsteatern. Den var djup, svår och säkert mycket sämre än boken som både Jenny och jag nu är sugen på att läsa.
Igår lördag var vi på Hälsomässan i Älvsjö, mer om detta i ett eget inlägg, det var superkul och sen åkte Jenny hem. Och jag begav mig själv återigen till Stadsteatern för att se teater. Denna gång var det Ad Astra på en mycket liten scen, åh så bra den var, jag var trollbunden den timme som föreställningen höll på. Idag har jag bara tagit det lugnt, läst i alla tidningar och information som jag fick på mässan.
Nu ska jag åka in till stan och möta min lillasyster som jag ska hjälpa ute på Arlanda. Hon lyckans ost ska åka till vår far i England i en vecka, hon har ju höstlov, något som inte finns på högskolan. Varför då vi vill och behöver också ett break och varva ner.

lördag 27 oktober 2007

Vintertid

Ni har väl inte glömt bort att ställa om klockan till vintertid? En timme bakåt ska ni.

Godkänd

Jag blev godkänd på både hemtentan och kursen. Och det var ett starkt G på gränsen till VG. Alltså så långt från att kugga som jag kunde vara. Är så otroligt glad och har ett ego som är mycket stort just nu. Tack alla för det stöd jag fått. På tisdag börjar nästa kurs, men i helgen och på måndag njuter jag av ledigheten.

fredag 26 oktober 2007

Höstshopping hos Camilla Norrback

Nyss hemkommen från höstshopping hos älskade Camilla Norrback. Och vilken kvinna det är, så mycket go och genuin värme. Jag hade aldrig varit i butiken förut men blev imponerad av hur mycket henne det var där. Hade sällskap av Miashopping och lilla Olivia, det blev inget för varken mig eller Mia, men vi är lika glada ändå. Bilder kommer som jag lovat Vera, tog dem dock när det blivit lite lugnare i butiken för när vi kom var det hysteriskt mycket folk. Tusen tack Camilla för att jag blev bjuden och för det fina mottagandet.

Foto: Johanna with a taste of fashion

torsdag 25 oktober 2007

Färg och form

Jag och Liselotte var på Konstakademien idag och hittade på utställningen Färg och form där. Åh det var så kul att se om jag kom ihåg något från mina konststudier. Och underbart att träffa Liselotte igen, min extramamma. Utställningen gav mig en härlig kick i nervositet träsket jag befinner mig i nu i väntan på betyget imorgon. Några favoriter kunde vi gemensamt vaska fram, bland annat dessa två:

Konstverken är målade av Hilding Linnqvist och Axel Nilsson och heter, Stockholm sommarnatt och Vårbrytning
Bilderna är lånade av omkonst.com

onsdag 24 oktober 2007

På spaning

Ikväll träffade jag underbara Annie, först var vi på Vetekatten och intog Afternoon tea. Hade aldrig provat det förut men det var himmelskt gott, kommer garanterat att gå dit igen. Det var ett stammisställe för min familj när jag var liten och vissa saker hade ändrats sen jag var där sist. Annie och jag enades om en 4:a. Sen fick jag följa med på spaning. På Benetton hitta jag en så underbar cardigan som jag inte kunde motså men pengarna kommer först imorgon så jag väntar tills då, men den kommer garanterat att få följa med hem. Tack för tipset Annie. Nu ska jag sova imorgon är en händelserik dag.

Tack vetekatten.se för lånet av bilden

tisdag 23 oktober 2007

Dagens Camilla Norrback

Idag tänker jag kombinera en ursnygg kombination från fröken Norrback med en inbjudan.
På torsdagkväll är det höstshopping hos Camilla Norrback i hennes butik på Norrbackagatan. Det bjuds på vin och tilltugg, om du vill gå är allt du behöver göra att maila och osa innan imorgon eftermiddag. Jag ska gå. Ska DU?
Båda bilderna har jag lånat av Camilla Norrback

Mode och konst

Kan mode vara konst och kan konst vara mode? Den frågan har länge ställts och jag vill nu återigen tipsa om två utställningar som har med mode att göra.
Moderna museet kan du se en utställning om Olle Baertling och i samband med den har systrarna bakom märket Minimarket skapat en hel kollektion som inspiretats av just Baertling. Från vecka 44 finns den att köpa på Minimarketswebbshop.
Bilden har jag ånat från moderna museets hemsida
Tensta konsthall kan du se utställning Artist clothing. Det är tolv konstnärer som har skapat varsin modekollektion, som sedan ställs ut i konsthallen. Där bland annat Helene Billgren, Pia Sandström och Anne Hellandsjö. Kläderna och assecoarerna finns sedan att köpa i museibutiken. Passa på sista dagen är den 28/10 alltså nu på söndag. Själv ska jag dit i veckan någon som vill med?
Update: De har förlängt utställningsperioden, så nu är sista dagen 18 november istället. Perfekt och inträdet kostar endast 20kr och då ingår utställningskatalog.
Bilden har jag lånat från tensta konsthall.

söndag 21 oktober 2007

Baum und perdgarten del 3

Nu har min lilla miniserie kommit till sitt slut. Sist ut i mina höstfavoriter från Baum und Pferdgarten är del 3. Håll till godo och förhoppningsvis på återseende i vår.
Bilderna kommer från baum und perdgartens hemsida, och kollaget har jag Johanna gjort

fredag 19 oktober 2007

Modetips för 08:or

Jag vill tipsa om två ställen jag tycker att modesugna 08 borde besöka i höst.
Det första är Fashion by Rookies, en utställning med van Deurs kollektion Change. Bakom van Deurs står Suzanne Beskow som vann Årets Rookies & Players företag 2007. Vill du se bege dig till hotell Birger Jarl, Tulegatan 8. Utställningen håller öppet mellan 18/10 och 11/11.
Det andra tipset är So Fashion by Rookies i Kungsträdgården i centrala Stockholm. Här finner du en butik och ett showroom i ett, det är 13 utvalda designer som visar upp och säljer sina kläder. I showroomet kommer det att ställas ut kläder med ständig förändring. Ni får dock vänta till nästa torsdag den 25/10 till detta öppna men det har öppet till 25/11 med undantag för måndagar då det är stängt.
Båda bilderna har jag lånat från elle.se

torsdag 18 oktober 2007

Klar.

Nu är den klar, hemtentan, efter hårt pluggande har jag nu dagen innan deadline blivit klar med tentan. Jag sitter och småler och känner mig mallig, personligen är jag mycket nöjd med det jag har åstadkommit Och efter att ha brutit ihop och tröstats av älskade lillasyster har min inställning ändrats och det har gått lätt att skriva ihop det som nu är en fullständig och inlämningsklar hemtenta. Ikväll ska jag fira med hembakade muffins, te och senaste Elle. Skönt att få ett liv igen till den 29:e då nästa kurs kör igång. Håll tummarna nu gott folk, nästa fredag får jag resultatet på mitt slit, hoppas så att jag blir godkänd.

tisdag 16 oktober 2007

Bästa formen!

Såg just det underbara programmet Bästa formen på SVT, härlig att jag som inte har tv kan se galma avsnitt på nätet. Sist handlade det om mode och etik och var ett rysligt bra program som jag tycker att alla som är intresserade av mode och kläder borde titta på och ta till sig av. Allas vår älskade Camilla Norrback var bland andra med och prata. Det finns hopp för männskligheten och vi kan förändra mer än vi tror bara vi gör något och inte ger upp. Avsnitetet är från den 10/10 och här kommer länken. Länk!

måndag 15 oktober 2007

Bye bye designkläder.

Idag fyller min älskade mamma år. Grattis. Vi gav henne bland annat ett presentkort på fyra massagestillfällen som hon blev så glad för.
Jag har haft en underbar helg med mamma. Singin in the rain var en stor besvikelse i lördags och vi var på vippen att gå i paus men så kom vi på att vi betalat 400kr för våra skitplatser högst upp så vi inte såg ett jota så vi satt kvar. Igår var det Ikea och Skärholmen som stod på agendan, och det blev ett fint rött regnställ för mig del och massor med värmeljus på Ikea. Det är med sorg jag nu får säga hej då till designerskläder, som förskollärare kan jag inte ha så dyra fina kläder längre, då jag ska kunna jobba obehindrat och vill ju inte riskera att de blir förstörda eller så. Jag som lever för mode och kläder får hitta något annat intresse. Idag var sista lektionen med den här klassen i nästa kurs blir det ny klass. Imorgon åker mamma hem och jag får ta tag i det sista på tentan och den andra inlämningen innan det är dags fredag. Ha en trevlig vecka, jag ska göra så gott jag kan det blir stressigt.

fredag 12 oktober 2007

Stängt!

I helgen kommer min älskade mamma upp och stannar till tisdag förmiddag. Så jag stänger här över helgen i alla fall, då jag vill umgås så mycket som möjligt med mamma. Det blir Singin in the rain på Oscars imorgon, Skärholmen och Ikea på söndag, födelsedagsfirande på måndag då mamma fyller år och avsked på tisdag. Vi ska sy en massa, promenera, laga god mat och bara mysa i höst Stockholm. Trevlig helg på er och på återseende nästa vecka.

torsdag 11 oktober 2007

Dagens Camilla Norrback

Ute är mörkt, kallt och regnar. Jag behöver piggas upp mitt i tentaångesten. Härliga Camilla gör just det. Det ska finnas en intervju med henne från Svt men jag kan inte hitta den, hon pratar om ecoluxury och hennes tankar kring det.

onsdag 10 oktober 2007

Sällskap sökes

Nu är jag igång igen. Imorgon är jag bjuden till Wardrobe Stockholms 80 tals-fest. Som bjuden får jag ta med en gäst. Är det någon som är sugen på att följa med? Är mellan 19.00 och 24.00 i deras butik, dock utan kläder. Det finns bar och cool dj som spelar 80 tals musik. Om du vill följa med maila mig i så fall (mailadress finns i min profil under mail länken) senast kl 21 ikväll.
Update: Det var ingen som ville följa med. Får se om jag går ikväll eller om jag stannar hemma.

tisdag 9 oktober 2007

Plugg och VFU

Idag har jag suttit och pluggat i skolan med några kurskamrater. Hemtentan ska göras och nu har jag fått koll på vad jag ska skriva och hur jag ska lägga upp det. Nu vankas grovgörat med själva skrivandet och refererande till litteraturen. Vi fick även reda på vårt partnerområde (den kommun där vi ska göra vår VFU- verksamhets förlagd utbildning, mer känt som praktik) och jag är jättenöjd med den förskola som jag ska vara på. De jobbar mycket i stil med så som jag vill arbeta i framtiden och de ligger nära mig så jag kommer inte att få så långt till praktiken. Bra om jag tänker att jag kan få extraknäck, sommarjobb där i framtiden. Jag vill ut och göra vfu nu, är så sugen på att träffa de där barnen som vi ständigt läser om och se hur de verkligen fungerar. Nu ska jag ta hand om mitt lilla hem innan jag ger upp för idag.

måndag 8 oktober 2007

Baum und Pferdgarten del 2

Om jag hade obegränsat med pengar skulle jag garanterat köpa allt ur Baum und Pferdgartens höstkollektion. Här kommer del 2 i min lilla ministerier med mina favoriter.


Bilderna kommer från baum und pferdgartens hemsida, kollaget har jag Johanna gjort

Våldet bland de unga

Precis som Annie är jag mycket upprörd över hur våldet bland unga eskalerar. Hur kan samhället ha kommit till en punkt när ett gäng kan ge sig på en ensam kille och sparka honom till döds? Jag blir så ledsen och arg på samma gång. Var är de vuxna? Varför har det blivit så här? Att de vuxna slåss och misshandlar varandra är inte det bästa sättet att föregå med gott exempel. Det måste ske en ändring!!! Var ska annars vårt samhälle ta vägen? Jag tänker dra mitt strå till stacken och tala om för mina framtida förskolebarn att slåss är så dumt så dumt, det gäller ju att börja tidigt.

lördag 6 oktober 2007

Grå tråkigt?

Jag har tidigare upplevt färgen grå som mycket tråkig, eller trälig som vi säger hemma, men nu har jag ändrat åsikt. Jag tycker att det är en mycket snygg och stilren färg som går att kombinera med en mängd andra färger. Här är tre plagg av svenska designer jag mycket väl kan tänka mig.

fredag 5 oktober 2007

Veckan går så fort

Gud så fort veckorna går, det är redan fredag och helgen knackar på dörren. Det har varit en jobbig vecka, mycket skolan och så har jag varit dålig. Morgonen idag spenderade jag på akuten, ett stort tack till den duktiga personal som tog hand om mig. I helgen ska jag ta det lugnt, doktorns order, det blir modetidningar, kanske lite fota om vädret är fint, ska heja på en kompis som ska orientera och göra matlådor. Nästa vecka blir värre än denna för då är det hemtentan som ska tacklas. Vi fick den idag, det var med blandade känslor tjejerna och jag bedömde den. Ha en underbar helg och njut av ledigheten det ska jag göra.

Webbshops nytt

Det händer mycket spännande på webshopsfronten just nu.
Min favoritbutik Wardrobe Stockholm firar 1 år. Grattis Malin och Ida och hoppas det blir många år till. De kommer att ha erbjudanden i den fysiska butiken idag och under helgen på webbshoppen. Passa på att fynda.
Bilden har jag fräckt lånat från Wardrobe.se
Hos Sheilastore kan du nu fynda reasaker. Det här är jag sugen på, och det bästa Johanna har saker i min storlek.
Bilderna är från Sheilastore.se
En ny webbutik har öppnat och det är Jenny som sen tidigare har en fysisk butik i Borlänge som nu har öppnat en webbshop med samma namn, Selected style. Där får du finfint erbjudande på 20% på ett köp som öppningsspecial. Loggan kommer från Selected style.se
Med andra ord finns det i helgen en stor chans att fynda fina saker på tre eminenta webbshoppar.

torsdag 4 oktober 2007

Höstens önskelista

Jag har en liten lista på saker somjag önskar mig denna höst:
  • En svart polo från Nanso
  • En ny yllekappa till finare tillfällen i vinter
  • Klara tentan
  • Åka hem och shoppa hos Elin Maria
  • Nya avsnitten av Grey's anatomy och Brothers and sisters som Jenny har laddat ner åt mig
  • Mycket sol och vackra höstdagar

Vad önskar ni er?

tisdag 2 oktober 2007

Mycket skola just nu!

Den här veckan är det mycket skola för min del, det är långa dagar i skolan och mycket plugg när jag kommer hem. Så bloggen kommer att bli lite lidande vad det verkar. Idag fick vi tillbaka en inlämning som jag jobbade stenhårt med och jag var jättenervös när vi skulle få feedback på den idag. Och jag klara den! Hurra en så stor sten föll från mitt bröst. Nej nu kallar böckerna igen. See you soon.