tisdag 25 december 2007

Julen 2007

Julafton 2007 har passerat. Personligen har jag ledsnat på julen, stämningen infinner sig inte längre trots tappra försök med julmarknader/musik/gran och julmat. Det är tragiskt att julen för så många handlar om stress och press, hemmet ska vara i tipp topp, det ska vara massor med julklappar till allt och alla vilket gör många luspanka och ett hattande fram och tillbaka till alla släktingar istället för att vara hemma och ta det lugnt och umgås med dem man helst vill spendera julen med. När jag var liten ville jag ha en Fanny och Alexander- jul men det blev aldrig så då vår släkt är väldigt splittrad, vilket är synd och då inte bara när det kommer till julfirandet. Numera kan det lika gärna vara vilken dag som helt den 24:e, så i år som några jular tidigare jobbade jag. Och inte bara jag utan alla tre i familjen knatade iväg halv fyra igår och jobbade kväll. Det gav mig mer mening att gå och hjälpa dem som inga anhöriga hade att fira julen med och ge dem lite omtanke och värme än att sitta i ett berg av julklappar och magont av all mat. Visst det var julklappsutdelning i vår familj med men det var noga utvalda gåvor och budgeten sprack inte då vi satt ett tak som fungerade för oss alla tre oavsett inkomst. Det är inte det att jag är bitter men jag tycker att det är synd att julen inte längre har den innerbörd som var tänkt, att fira Kristi födelse, utan har blivit ett kommersiellt jippo och något som är mer stressande än ro givande. Så istället för att må dåligt och dras med väljer jag nästa år att stå över och göra något som jag mår bra av på julafton istället. Hoppas att ni andra hade en bra dag igår och att ni får ett bra 2008, för snart är det här året slut. Jag håller på och jobbar på en liten nyårskrönika och planerar för en liten överraskning i januari. Bara en månad kvar nu.

onsdag 19 december 2007

Hemgång och jullov

Lägenheten är storstädad och prydlig, väskorna packade och numera upppackade jag har åkt hem till familjen idag. Här kommer jag att stanna till 6 januari, det ska umgås med familj, jobba så det står härliga till, pluggas, tränas och ses på Arn. Jullovet började igår, och jag firade det med att träffa goa Annie och fikade. Blev paj med vaniljsås och en stor kopp te, mums. Inte finns det någon snö här i Sörmland heller, men kallt som bara den är det. För första gången på två veckor, pga av förkylning, har jag varit ute och sprungit på eftermiddagen det gick hur bra som helst och var verkligen skönt att komma ut och röra på sig. Har fått underbar middag och tagit ett långt bad med Damernas Värld och är nu utvilad och nöjd. Imorgon börjar jag jobba och det lutar åt att mamma och jag åker till Köpenhamn i vår, yippie.

Innan jag träffa Annie igår var jag på Nationalmuseum och tittade, som jag har saknat det var där minst en gång i veckan när jag läste konstvetenskap. De hade ändrat en del och nya utställningar att titta på. Såg bland annat den om Alexander Roslin som är en stor favorit, vilken konstnär säger jag bara. Skulle kunna lägga ner en förmögenhet på alla dessa fina konstböcker som finns i den fina musiebutiken men igår fick jag hejda mig och gick därifrån tomhänt men med en härlig känsla i kroppen när jag strövade tillbaka in till city via Kungsan där barn och vuxna åkte skridskor. Jag är så lycklig som får bo i den underbara stad som Stockholm faktiskt är och att kunna spendera en tisdag som jag gjorde det är vardagslyx det. Må så gott vi hörs innan jul.

söndag 16 december 2007

Önskelista

För några dagar sedan blev jag utmanad av Vera att lista mina 7 önskningar. Jag hade ändå tänkt att göra min traditionella årstidsönskelista, så här kommer vinterns/utmanings önskelistan kombinerat och är då fler än de obligatoriska 7.
  1. Klänning från Camilla Norrback, finns bland annat att köpa hos Mint & Vintage.

  2. En anteckningsbok från Ordning och Reda att skriva upp iakttagelser, idéer och listor i.

  3. Tträningen fortsätter mot Tjejmilen i augusti och a och o är bra skor, till våren behöver jag nya löparskor, då är dessa från Nike helt underbara jag har sådana nu.

  4. Mitt intresse för foto bara växer och växer och en ny kamera står högt på inköpslistan, jag vill ha den här från Canon IXUS serien. Men smakar det så kostar det.

  5. Syrran och jag blev utan biljetter trots att vi köade och köade hos Ticnet, så en biljett till konserten de 28/2 när Kent kommer hem till Eskilstuna vore inte helt fel.

  6. Hos Wardrobe Stockholm kan detta snygga halsband från danska FaFaFa införskaffas, och jag skulle gärna ha det hängande runt min hals i vinter.

  7. En resa till Köpenhamn igen i vår eller en maxi-helg på Masesgården i Dalarna som belöning för allt slit under hösten och våren med skolan.

  8. Inbjudningar till lite modevisningar under Stockholm Fashionweek, fick blodad tand efter nu i veckan.

  9. Kan inte de som har makten i världen få ändan ur och ta tag i det här med miljöhotet och klimatförändringarna. Det spelar ingen roll hur mycket jag källsorterar så länge de med makt inte gör något radikalt och ser till att det verkligen händer något. För vi kan ändra på utgången som nu väntar oss om vi bara vill.

  10. Ett sommarjobb i Stockholm så jag slipper åka hem och jobba, vill vara kvar här och njuta av vad denna underbara stad har att erbjuda. Och som student är det bara att glömma semester, vi behöver jobba även när vi borde få vara lediga och vila upp oss.

Kollaget är gjort av Johanna with a taste of fashion. Bilderna är lånade från: Ordning och Reda, Runnder's Store, Canon, Mint och Vintage och Wardrobe Stockholm.

fredag 14 december 2007

MTWTFSS Weekday

Som tidigare nämnt var jag på modevisning igår, och det tillsammans med Rosanna och Mia. Det var mycket trevligt, på alla sätt, sällskapet, goodie bagen, designen och butiken. Många från bloggsfären var där och då de som jag anser vara creme á la creme, de stora och välbesökta bloggarna. Vi blev placerade på front row och hade mycket bra platser, från början var catwalken täckt av plast och sen drogs den bort och kvar var en helvit filtmatta. Många fick kämpa mot lusten att stampa på den och lämna ett avtryck. Kläderna då? Ja mycket på damsidan påminde om Acne tycker jag och det fanns några guldkorn men annars var det inte i min smak. Killarnas kläder däremot gilla jag skarp, mycket välgjorda och stiliga. Publiken var bra representanter av den svenska stilen som Acne, Filippa K, Weekday och Hope med flera skapat, avskalat och i dova färgtoner. Några av de kvinnliga modellerna hade problem med de höga Vagabond skorna som på en del var för stora vilket gjorde att deras gång såg mycket lustig ut.
Butiken besöktes sen och vi kunde snyggt glida förbi den långa kö som skapats utanför tack vare stämpeln vi fick vid modevisningen. Åh vilken butik, massor med snygga saker och stor är den också. Tre våningar med kläder på botten, jeans på andra och vintage på tredje och sista. Minimarket har skapat en kollektion speciellt för Weekdays butiker och de var hur snygga som helst, jag hitta minst fem saker jag kunde ha köpt på rak arm men kassan har lite ebb just nu så jag får stå över. För de är gjorda i en begränsad upplaga och lär ta slut som smör i solsken. Det lär inte bli några problem för butiken att gå runt för de har något för alla och är stationerade på korsningen Drottninggatan/Kungsgatan.
Jag vill tacka Weekday för inbjudan och mitt trevliga sällskap. Det här kan jag göra fler gånger.
Vad var det då i den fina goodie bagen? En cool spegel, en sjal, ett nagellack från märket uslu airlines.
Bildkollaget är fotograferat och komposerat av Johanna with a taste of fashion

torsdag 13 december 2007

Lucia

Klockan 05.00 ringde min väckarklocka imorse, det var dags att stiga upp för 7.00 skulle jag vara redo på min vfu-plats. Idag är det som bekant lucia och de små liven skulle lussa för föräldrar. De var så duktiga och så söta i sina outfits, inte många lucior flickorna ville vara tomte. Nu sitter jag och smaskar på mammas lussebullar som hon hade med sig när familjen var uppe och som jag varit förbjuden att äta innan idag. Och min mamma muckar jag inte med så de fanns kvar idag redo att tinas och avnjutas. Ikväll ska jag och Rosanna på modevisning på PUB och butiksöppning av Weekdays nya butik i city. Det är MTWTFSSWeekday som relanseras och ska visa upp sin nya kollektion. Mycket trevligt ska det bli. Jag önskar er alla en trevlig lucia.

onsdag 12 december 2007

Dagens Camillla Norrback

Hon gör verkligen bedårande kläder fröken Norrback. Drömmen är att få gå och se en av hennes visningar.

söndag 9 december 2007

Helgen 1:0

Fortfarande förkyld och självömkande, lyssnar på Liza Marklunds senaste bok Livstid och försöker kurera mig inför nästa vecka. Fredag till lördag var Jenny här och vi hade det jätteroligt. I fredags var det julmarknader, shopping på Wardrobe (blev en polo och klänning från Nanso för min del) och NK:s julskyltning och så var vi på Postmuseet i Gamla stan. Åh det var kul, överraskningar så det stod härliga till, fina inbjudningskort på utställningen Mikael Binderfelds bästa brev. Jag som älskar att pyssla fick många idéer på framtida kort. Igår var vi på Streets julmarknad och på bio, såg Josef Fares film Leo. Var beredd på mycket våld, men det var en mycket bra film om oprovocerat våld , dess konsekvenser och vänskap.
Bilderna är lånade av: bokus.com, postmuseum.se, sf.se

onsdag 5 december 2007

Halsont och godkänd på moment ett

Den här veckan är så härlig med endast skola på måndagen och resten ledigt. Trodde jag ja, imorse vaknade jag upp med halsont och värk i hela kroppen. Men jag åkte till Ikea ändå och när jag kom hem stupade jag i säng. Nu när jag har vilat lite känns det lite bättre, men det blir till att ta det lugnt fram till fredag. Då kommer min älskade vän Jenny hit. Jag har klarat första momentet på den här kursen, kanske kommer det här med högskolan att gå bra trots allt och trivs som fisken i vattnet på min praktik. Fick idag veta att mitt byte av inriktning gått igenom, så glad. Nej nu ska jag krypa ner med en kopp te och Elle. Ha det så bra bjuder på en härlig pausbild så länge.

Bilden har jag lånat från: www.myra.nu/vinterlandskap.html och fotograf Kent Bäckström

lördag 1 december 2007

Julmarknad och möte med nazister

Julmarknaden vid Rosendal var hur mysig som helst, köpte en blomma och en fin glasblomma som dekoration. Familjen åkte spårvagn tillbaka in till stan från Djurgården, det varlänge sen sist och vi upptäckte att de hade ett cafe i vagnen bredvid. Träffade på Annie PD på väg till Gamla stans julmarknad, mycket trevligt. När vi skulle gå till NKs julskyltning stötte vi på en stor grupp nazister som höll på att dela ut flyers om en demonstration på söder på eftermiddagen. Mamma som är vit fick några flyers då de inte förstod att hon var vår biologiska mamma och min syster och jag som är mörka fick onda blickar. Jag kände mig mycket illa tillmods och blev faktiskt rädd, det var så mycket hat i luften. Är faktiskt fortfarande skärrad, även om jag är svenskfödd, har svensk mamma och uppväxt i ett helsvenskt samhälle i hela mitt liv och räknar mig som svensk gör tydligen inte alla det och vill sådana som mig illa. Vi hade en bra dag trots regnet och nu ligger vi här hemma och jäser efter mammas goda middag. Trevlig advent på er, vet att det är imorgon men då hinner jag inte titta in här.