lördag 13 september 2008

Bloggens vara eller inte vara

Jag har under ett tag funderat på vart bloggen är på väg och vart jag vill att det ska gå. För tillfället är jag inte riktigt nöjd och i veckan fick jag det bevisat det jag bävat för att det skulle bli. Min intention när jag skapade bloggen för ett och ett halv år sedan var att blogga om mode, då det är en så stor del av mig. Till en början tittade jag mycket på andra bloggar och försökte apa efter i hopp om att bli lika stor och proffsig. Med tiden har jag insett att det är inte vägen att gå och började då att blogga lite mer om mig själv, då kom läsarena och de började att lämna kommentarer vilket är superkul. Mer och mer har det blivit mer Johanna än fashion här och det var roligt ett tag men jag är inte nöjd med det. När jag i våras fick kritik för att jag inte var en "riktig" modeblogg på grund av att jag inte skrev om ditten och datten, inte hade Dagens outfit och så vidare blev jag ledsen och tänkte lägga av, men jag skakade av mig kritiken och körde på. När det är modevecka blommar jag upp och då är det som mest mode här på bloggen, men jag vill inte att det endast ska vara så under två veckor om året.
Visst är det skojigt att skriva om vad som händer med mig också det är inte för inte bloggen heter som den gör men när det blev som i vintras och nu återigen i torsdags vill jag inte vara med längre. Det är himla skoj att nära och kära läser bloggen (ibland hämmar det mig och det jag vill skriva men det får gå ändå) men det ska inte vara genom bloggen som de håller sig uppdaterade om vad som händer med mig. När jag prata med grannen i torsdags om vad jag gjort tidigare under dagen ska hon hurtigt att det där vet jag väl redan jag har ju läst bloggen, inte första gången det händer ska tillägas. Jag vill inte tappa den personliga kontakten med mina vänner bara för att de känner att läsa bloggen räcker.
Så nu har jag tagit mig en lång funderare om hur jag ska gå vidare och kommit fram till ett beslut. Det kommer att bli mycket mer mode i framtiden, för det var och är det som jag vill ska vara huvudtemat här. Däremot är jag ingen människa som tycker om att skriva om trender, visa upp vad jag har köpt och göra kollage med snygga outfits för att nämna lite. Modehistoria, hantverket i sig, känslan, bildning och vackra ting är det som fascinerar mig. Jag gillar inte budget, massproduktion och likriktighet, något som jag tycker att många av de andra modebloggarna tar upp så det räcker och blir över (inte att jag ser ner på dem som väljer att blogga om detta men jag vill inte vara en sådan modebloggare för det är inte det som mode är för mig). Jag är unik och det vill jag ska synas både i min klädstil och på min blogg. När jag startade bloggen ville jag bidra med något som saknades och någon som skulle bidra med något unikt. Hädan efter kommer det att ske lite förändringar och jag är medveten om att jag kommer att tappa ett gäng läsare men det får så vara, jag måste ju vara sann mot mig själv och min vision. That was all I had to say about that. Trevlig helg på er och väl mött även i framtiden.

6 kommentarer:

Fröken Isakson sa...

Låter som ett bra beslut. Man måste vara ärlig mot sig själv och göra det som känns bäst för en själv. Jag stannar kvar i alla fall :). Tycker att du visar mode-och skriver på ett härligt sett. Kram

Vera sa...

Skrev en lång kommentar men den försvann. Typiskt.
Lyssna till ditt hjärta Johanna. Snegla inte för mkt på andra, been there och det ger inget, bara komplex.
Du är unik. Var dig själv o skit i andra.
Jag vet inte riktigt heller vad jag vill med min blogg men jag kör på för det är en bra träning i skrivandet.
Och du- vi måste träffas för fika. Jag e oxå nyfiken på dig!
Ha det nu gott!
Kram linda

Johanna sa...

fröken isakson: vad skönt att höra att du stannar kvar

vera: jag vet vad jag vill med bloggen, växa och vara en modeblogg utöver de andra, en som ger mer än trender, dagens outfit och kreddiga inköp. mailar dig senare ikväll.

Anonym sa...

Jag kommer också att fortsätta att läsa men gillar "personliga" Johanna mer. Men du ska ju helt klart följa ditt hjärta och säger det mode så ska du skriva om det.

Johanna sa...

fröken ida: det var en svår balansgång och jag vet att många av läsarna gillar det personliga. men jag vill blogga främst om mode.

Anonym sa...

Kära Johanna!
Jag läser din blogg varje dag och älskar att följa dina tankar och ideér.Du är otroligt duktig på att skriva och att beskriva på ett sätt som fångar läsaren...
Du ska absolut följa ditt hjärta, gumman. Oavsett var det leder dig. De som skriver negativt är nog bara avundsjuka på ditt unika sätt.
Jag finns alltid kvar =)

Kram KusinVitamin