tisdag 16 september 2008

Modejournalistikens främsta kvinnor

Det finns fyra kvinnor som jag beundrar starkt och ser upp till inom svenska modejournalistiken. De är Karina Ericsson Wärn (som jag bloggade om här), Susanne Ljung, Lotta Lewenhaupt och Susanna Strömquist. De skriver på ett magnifikt sätt och har lärt mig massor om mode, design och kläder. Skickliga och mina förebilder är vad de är.


Karina Ericsson Wärn- skriver om modehistoria i spalten Retro i Damernas Värld, är trendspanar i Paris åt Svenska Moderådet, gett ut böckerna Chic och Retro (för att nämna några).

Susanne Ljung- är programledare för modemagasinet Stil i P1 på fredagar, varit chefsredaktör på Damernas Värld och fick Stora Journalistpriset 1995.

Lotta Lewenhaupt- skrivit böckerna Modeboken 1900-2000 och Tankar om mode (för att nämna några), ett svenskt modeorakel och numera verksam på Elle Interiör.

Susanna Strömquist- har varit chefsredaktör för branschtidningen Habit, skriver för bla svenska ELLE och bloggar på SvD.

Vilken tur för mig att samtliga kvinnor finns representerade i modeboken- Sexton svenska texter om mode.

7 kommentarer:

Tjugonagonting sa...

Tänkte bara säga hej, första gången jag är här. Måste bara säga att du var sjukt snygg i garderobsdagboken här till vänster idag!

Mvh.

Free Fashion Pia sa...

Håller med, dom är jättebra! Wärn och Ljung är mina favoriter.

Johanna sa...

tjugonånting: vad roligt att du tittat in och att du lämna en kommentar. det var min outfit i måndags nu ligger jag hemma och är genomförkyld så jag orkar inte klä upp mig och fota.

free fashion pia: nej men hej vad kul att du hittat hit.

Miss E sa...

Johanna: Det hade ju varit jättekul att träffas! Jag kan nog klämma in dig på lördagen för en fika - vore ju kul att ses! Vill du maila ditt nummer till mig? uppsatsin at hotmail punkt com

Vera sa...

Jspp. Dessa kunniga brudar är källa till inspiration.

Vera sa...

japp menar jag ju ;D

Johanna sa...

vera: visst är de riktigt duktiga, som du.