måndag 29 oktober 2007

Allt för hälsan

Jenny och jag var som sagt i Älvsjö i lördags, på Allt för hälsan mässan som hölls där. Vilken upplevelse det var, vi är så glada att vi åkte dit istället för på ett museum som först var planen. När vi kom dit var det dans i en av de stora salarna, vi rycktes med av energin och ångrade lite att vi inte hade träningskläder med oss, sen strövade vi runt bland utställarna några timmar. Det var smaka och testa på olika ätbara saker, härliga massagestolar vi blev lite knådade i, intressanta tidningar och redskap och maskiner. Något som imponerade mest var nog masikdansarna, wow vad duktiga de killarna var. Vem har sagt att killar inte kan göra flera saker samtidigt?


När vi kände oss halvnöjda med utställningarna gick vi till Hälsokollen som utfördes av KvaLita och på de stationer vi hann med testades vår balans, magstyrka, BMI, midjemåttet, kroppssammansättningen och spänts. Vi hade gärna hunnit med fler stationer men det var sjukt mycket folk som köade så vi gick och åt lite ekologisk mat istället. Både Jenny och jag hann med att shoppa lite också som sig bör när det är mässa. Jenny var hos Renée Voltaire och köpte kex och pasta om jag inte missminner mig. Och på Nytta Design köpte vi hjärtan fyllda med körsbärskärnor, de ska värmas i mikron eller kylas i frysen och kan då användas som värmebehandling för rygg, axlar, under armen för att motverka musarm, som kylande ansiktsmask eller på magen vid mensvärk.


Jenny prova även spikmatta och vi bar under hela dagen en stegräknare då vid 2000 uppnådda steg skänkte Choice hotell ett vaccin till barn i tredje världen. Vi klara de 2000 med bravur och gjorde på så sätt vårt gående till välgörenhet. Jag kommer garanterat att åka även nästa år och det tycker jag att ni med borde göra.
Alla bilder är tagan av Johanna with a taste of fashion

10 kommentarer:

Fröken Isakson sa...

Ville också gå på den mässan, men jag kände att jag inte riktigt orkade nu =).

Annie - PD sa...

Härligt!
Och STORT grattis till att du klarade tentorna!!
Kram

Vera sa...

Jag var på den mässan för 2 år sen. Det är verkligen en härlig o inspirerande mässa. Min favorit var nog axelson´s olika massagemetoder. Jag testade nästan alla. Lovely!
Grattis till tentan. Sen har du tagit jättefina bilder, så kul att se.
Bamsekram

Kerstin sa...

Åh, jag var lite sugen på att gå på den mässan...

Johanna sa...

fröken isaksson: det var många runda härliga magar som vaggade fram på mässan och det fanns många ställen att vila sig på och få lite massage för trötta ryggar och fötter
annie pd: tackar tackar, det känns bra
vera: jag gillar att fota men min kamera behöver bytas ut, det är du och jag på jakten efter den perfekta nu
kerstin: det var kul, men förstår du som har så mycket annat att stå i

yeh-yeh girl sa...

Jag har ett sånt där hjärta, det är jättebra.

Anonym sa...

Hej såg att du pluggar till förskollärare...är det roligt? och vart läser du någonstans? Sen så undrar jag ifall ni har många salstentor? tack :)

Johanna sa...

anonym: Jag läser på Lärarhögskolan, efter jul blir det SU, Stockholmsuniveristet. Det är super roligt att plugga till förskolärare. Nej vi har som tur är inga salstentor.

Anonym sa...

jaha okej :) har ni inga överhuvudtaget??! alltså under hela utbildningen?

Johanna sa...

anonym: maila mig istället, vill inte ta allt här. Du hittar mailen under min profil.