torsdag 10 januari 2008

Filmer i jul

När jag varit hemma hos familjen under mitt jullov har jag passat på att se lite på film. På bio såg vi Arn och hemma filmen The holiday. Båda två tyckte jag var hur bra som helst och det var roligt att hinna ta sig tid för att se långfilmer och inte bara korta serie-avsnitt som annars hör min vardag till.
Arn har fått mycket blandad kritik men jag måste säga att jag tyckte den var mycket mycket bra. Mamma har läst böckerna och hon var också nöjd något som brukar höra till ovanligheterna när hennes favoritböcker blir film. Det var spänning, drama och historik och förstås kärlek, men inte på ett äckligt och inställsamt vis. Jag, syrran och Jenny satt och små fnissade när känd svensk skådis efter en annan avlöste varandra på duken, inte hade väl alla varit vårt förstahandsval i en medeltidfilm men det funka. Jag tycker att den är helt klart sevärd och längtar till nästa film kommer, om det är i slutet på i år eller nästa ska jag låta vara osagt. En stark 4 får den.
The holiday, jag var säker på att det skulle vara amerikansk smörja som inte skulle förgylla mitt liv alls. Men jag hade fel, det är en varm och rolig film men Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law och Jack Black i huvudrollerna. Filmen handlar om hur Kate och Cameron byter hus över julen och träffar på den andres liv och vänner. Slutet var inte alls förutsägbart och jag blev glad över att se filmen och kan faktiskt tänka mig att se den igen, en känsla som något få filmer brukar framkalla. Den utspelar sig kring julen men kan ses året runt då det inte är för julfeelingen jag fastan för den här filmen. En klar 4 även här.
Bilderna är googlade.

3 kommentarer:

Kerstin sa...

Åh, jag vill verkligen se Arn...

Vera sa...

The Holiday är en riktig feelgoodfilm. Arn ska jag se nästa lördag. Hoppas att den e bra trots många sågningar.
kram

Johanna sa...

Kerstin: Hör av dig om du vill ha sällskap, jag kan tänka mig att se den igen
Vera: Det är den, man ska ta recensioner med en nypa salt.