onsdag 2 januari 2008

2007- en sammanfattning

2007 är slut och det börjar att bli dags att sammanfatta året som gått. Dels kommer jag att hissa och dissa modeåret och sen hissa lite privata saker. Håll till godo och kolla in förra årets sammanfattning.
Modeåret 2007
Hiss:
-Jag fick upp ögonen för den underbara designer och människan Camilla Norrback och hennes fina design med härlig tanke bakom.
-Det generella intresset för ekologiskt och fair trade gör mig glad, hoppas bara att det håller i sig och inte blir en trend som snart är över
-Klänningens återkomst, personligen älskar jag klänning så jag fyllde på min garderob med härliga klänningar hela förra året.

Diss:
- Masskonsumtionen, trots att folk har massor med saker och kläder så handlar vi som aldrig förr. Handlar och slänger om vartannat. Vad fint det vore om alla verkligen tänkte efter innan de köpte något och kom fram till att de verkligen behövde det som de tänkte köpa istället för att av gammal vana köpa hem nytt.
-Likriktigheten inom klädstilarna, en del är så rädda att de ska ha "fel" saker på sig och kör då på trender som de kanske inte gillar men inte vågar köra sitt eget race. Ha det du vill och trivs i och för din skull inte för någon annans.
-Bloggerskor som dikterar spelreglerna, det finns en liten klick inom denna sfär som tror att de är Gud och kan tala om för alla andra vad som gäller. De startar trender och dissar designer, visst ska de få ha rätt att yttra sig men tänk om alla kunde ta det med en nypa salt och förstå att det endast är deras åsikter. Det börjar stiga vissa åt huvudet, inga namn nämnda.

Personligen:
-Startade upp den här bloggen den 25:e januari och det var hur kul som helst när alla läsare och kommentarer började droppa in.
- Resan till Köpenhamn med mamma i april. Den var hur kul som helst och jag skulle mer än gärna åka dit igen. Jag älskar ju dansk design och få se det i sitt esse var underbart.
- Flytten till Stockholm blev äntligen av och jag stortrivs i huvudstaden. Stockholm i mitt hjärta.
- Började läsa till förskollärare på, åh så roligt det är och vilka härliga vänner jag har fått. Lärarhögskolan i Stockholm
- Alla trevliga bloggerskor jag har träffat och lärt känna. En del har till och med blivit vänner. Tänk vilket härligt sätt att träffa nya människor på.

2008 har redan börjat och vi får hoppas att det också blir ett toppenår.

8 kommentarer:

Johanna sa...

Låter som ett toppen år, vilket jag hoppas att du haft! Hoppas nästa år blir minst lika bra!!!

Anonym sa...

Gott Nytt År önskar vi dig, Johanna!

Kram Anna; Tomi, Lucas & Lia

Annie - PD sa...

Det var en fin sammanfattning :) Bloggen är sannerligen en guldgruva på vänfronten! kram

Fröken Isakson sa...

Vilket härligt år du haft. God fortsättning på detta =). Kram

Vera sa...

Kul summering Johanna. Gott Nytt År & big hug från mig ;)

Smartasmia sa...

Lillsötisen! Du är långt ifrån glömd av mig; fick ditt jul-sms och blev jätteglad. Tyvärr har min mobil krånglat och är på lagning just nu - därav inget svar... Bra sammanfattning av förra året där. Hoppas att du får ett überbra 2008! Kramkram

helenamariacecilia sa...

Skönt år! Mitt 2007 har mest handlat om min stora mage, som det nu ploppat ut en bebis ur!

Johanna sa...

Johanna: det kommer det att bli, det är jag säker på
Anna: Tack desamma
Annie PD: Ja jag har ju träffat dig genom den
Fröken Isakson: Tack detsamma
Vera: Tack
Smartasmia: Och jag hoppas att du också får ett uberbra 2008
Helenamariacecilia: Ja hon är verkligen jättesöt