söndag 9 mars 2008

2x Andy Warhol

Som bekant har Moderna Museet en utställning om den amerikanske konstnären Andy Warhol, Andra röster, andra rum heter den. Jag har varit där vid tre tillfällen och titta på utställningen, det är nämligen en stor utställning och det kräver flera besök för att kunna titta på allt och ta in det som finns att se. Filmer, tavlor, reklam och dokumentärer finns att beskåda och tid är något som behövs om du ska se denna formidabla show. Jag är vanligtvis inget fan av mr Warhol men Moderna har verkligen lyckats ta fram en utställning som visar på så mycket mer än Monroe tavlor och Brilloboxar. Se den är mitt råd. För en liten tid sen såg jag filmen Factory Girl med Sienna Miller i huvudrollen som Edie Sedgwick, Andy Warhols musa och filmstjärna i sina filmer. En underbar film men vackra kläder, miljöer och inblick i The Factorys verksamhet. Guy Pearce är ruskigt lik Andy Warhol och gör den rollen med bravur. Även Sienna gör en bra rollprestation, jag har inte sett något med henne tidigare men blev imponerad. En sevärd film som fungerar bra som historielektion i Andy Warhol världen och allt vad den innebar.
Bilderna har jag lånat från modernamuseet.se och movieweb.com

8 kommentarer:

hannahsthlm sa...

Bra tips:)

Smartasmia sa...

Bra skrivet! Och det är en (läs var en) intressant man det där:-) På gott och ont. Ska försöka hinna med utställningen innan den stänger ner. Kramen

Vera sa...

Jag blir väldigt sugen på att gå på den. Konst är roligt och inspirerande.

Johanna sa...

hannasthlm: tack för titten och varsågod
smartasmia: det borde du verkligen försöka med, museer är inte att förkasta
vera: kom upp någon gång så går vi på museum och tar en fika

Therese sa...

...till skillnad så gillar jag Marilyn tavlorna och lite annat...:) Hade varit kul att se utställningen men tyvärr får jag nog säga... Tack för tipset dock.

Johanna sa...

therese: då hade du verkligen gillat utställningen, de fanns med där.

josefine sa...

åh. jag måste se den utställningen!

Johanna sa...

josefine: ja det måste du.