lördag 29 mars 2008

Hamlet på Dramaten


Familjen var och såg föreställningen Hamlet Dramaten igår kväll. Vilken afton vi fick och vilken föreställning. Med hjälp av rabatt hamnade vi på 3:e bänk och såg ypperligt väl hela föreställningen igenom. I stort sett hela creme de la creme av skåderspelareliten var med likt, Stina Eklad, Örjan Ramberg, Börje Ahlstedt och Jonas Malmsjö. Det var en välspelad pjäs regiserad av teaterchefen Staffan Valdemar Holm som jag tycker att ni borde gå och se. Jag skäms att jag inte kunde mer om Hamlet än att det handlar om en dansk prins som säger: Vara eller icke vara det är frågan. Men samtidigt tycker jag om att inte veta något på förhand när jag går på teater. Jonas Malmsjö var klockren som arg och hämdlysten prins och musiken som spelades var toppen. Bandet heter CocoRosies och musiken är elektro något jag annars inte alls gillar men det gjorde sig väl denna kväll. Andra höjdpunkter var när Ekblad och Ramberg försöker att få till ett samlag men avbryts hela tiden, Stina torka sig om munnen efter att de har strörts mitt i en avsugning.
Bilderna har jag lånat av Dramaten.se

4 kommentarer:

emma sa...

Låter som en trevlig föreställning! :P

Störigt med folk som inte har mer liv än att springa & klaga på alla andra, inga att bry sig om!

Förresten, spana in detta. Handlar om att man i Sverige ska släcka lampor & sånt mellan kl 20-21 för klimatet, viktiga saker... Läs om det här (eller i min blogg):

http://www.aftonbladet.se/klimathotet/article2148791.ab

Vera sa...

oj, värsta porren på anrika Dramaaaaten ;)
Haha ... skämt åsido jag älskar Hamlet & framför allt Shakespeare. Rekommenderar varmt filmen Hamlet med Kate Winslet & Kenneth Branagh. Helt sunerän. Du måste se den Johanna.
Kram V

Johanna sa...

emma: det var en trevlig föreställning. tack för titten

vera: ja det var inte vad jag är van vid att Dramaten ska leverera men ack så bra det var

Linnea sa...

Jag var också och såg "Hamlet" häromdagen. Tyckte överlag att den var bra, även om jag inte var så förtjust i allt. Dessutom blev det lite sämre av att jag satt mitt i ett hav av smsande och viskande människor. Himla respektlöst att uppträda så på teater.