lördag 12 juli 2008

Styra mitt eget öde- del 2

Så har det hänt igen, jag har bytt riktning och väg här i livet. Har mått dåligt (denna gång under nästan hela nej hela våren ska det vara) och känt att det jag gör inte ger mig någon mening och att jag är skapt för att göra något annat. Det konstiga är att jag egentligen vet vad jag vill, har alltid gjort men sen litar jag inte eller tror inte på mig själv och min förmåga. Då är det lättare att inte slutföra något istället för att försöka och misslyckas. Denna gång gav jag dock inte upp, jag tog tjuren vid hornen och stretade på i ett halvår innan jag insåg att nej Johanna du ska och behöver inte göra detta längre. Jag tog ett steg åt sida, rannsakade mig själv och gjorde ett val. Ska jag vara helt ärlig och det ska vi ju vara så är jag en mycket trasig person, mår ofta dåligt och är osäker. Men för att detta inte ska blir ett allt för trist och deppigt inlägg ska jag berätta det jag kom för att berätta.

Jag har kommit in på den kurs som jag sökte i våras, Barn och ungdomsvetenskap på Stockholms universitet. När jag gjorde min praktik i våras kom jag till insikt att det var inte MED barn jag ville jobba utan FÖR barn. Som 6-7 åring sa jag till min mamma att jag ville ha kostym, portfölj och jobba med barnfrågor på FN. Det stämmer än idag och nu tar jag ett kliv i den riktningen. Jag säger därmed tack och hej till Lärarhögskolan. Och tusen tack till alla vänner, bloggläsare och andra som stöttat mig under de mörka dagar som passerat under våren. Ikväll blir det Kent-konsert i Eskilstuna och jag ska skratta och leva igen för nu har trycket för bröstet släppt och tårarna torkat.

9 kommentarer:

MiaShopping sa...

Låter underbart! Du får berätta mer sen. Kram

Miss Upsey Daisy sa...

Låter som ett klokt val. Man ska inte stanna kvar och må dåligt i ett val.

Hoppas på att få höra vad du tänkt dig härnäst?

Johanna sa...

miashopping: det är det också. vi ses och hörs snart

miss ud: det känns jättebra. planen är att ta en kandidat i barn och ungdomsvetenskap och sedan läsa masterprogrammet i barns och männskliga rättigheter för att få ett arbete där jag får arbeta med barn och ungdomsfrågor

Maria sa...

Härligt! Lycka till :)

Miss E sa...

Bra jobbat! Helt rätt beslut (även om jag nu är en sådan som gillar att jobba MED "barn" så ska man precis som andra sagt inte vara kvar och göra något man inte trivs med.

Lycka till!
Kram

Johanna sa...

maria: tack

miss e: det känns jätte bra

Fröken Isakson sa...

Härligt! Vad glad jag blir för din skull. Kram kram

Fåfängan sa...

Starkt jobbat! Kram!

Johanna sa...

fröken isakson: tusen tack jag är också jätteglad

fåfängan: tack själv och vad kul att du tittat in