söndag 25 januari 2009

2 år

Idag fyller Johanna with a taste of fashion 2 år, vad fort tiden går. Detta kommer inte bli ett inlägg där jag ventilerar hur roligt året har varit det har jag redan gjort. För ett år sedan bestämde jag mig att lägga ner bloggen, men efter en månad var jag här igen. Som jag sa i torsdags har det här varit en tuff vecka, på många sätt. Inte bara jobbigt tuff det har kommit mycket ur den också, saker som jag verkligen inte såg komma.

I december lovade jag förändringar här, gjorde om layouten på bloggen och började planera för spännande inlägg och innehåll. Det skulle bli modeskola både med olika designer värda att känna till, olika tidsepoker, intervjuer och tips. Jag ville sluta blogga om mitt privatliv och det står jag fast vid. Syftet med att blogga skulle vara att locka till mig eventuella arbetsgivare, visa upp vad jag kunde och var bra på. Jag ville att bloggen skulle vara min väg in i branschen, både mode och skrivandet gärna förenat. Idag känns det helt annorlunda. Den var en kraftig smäll i måndags, skakade mig i grunden och fick mig att tänka till över vad det var jag ville. Men det är inte bara bråket då som fått mig att ändra mig. Så kom tisdagen och Obama svors in som president, och denna man har en enorm påverkan på mig som jag inte orkar gå in på. Nya tankar och känslor föddes. I onsdags hände en sak i familjen som fick mig att inse att det är jag själv som ska må bra och göra saker för min skull inte för någon annan. Och så har det sen rullat på med en ny sak varje dag fram till idag.

Syftet med att blogga har ändrats och med det har andra intressen utvecklats. Under den gångna veckan har jag ägnat mig åt gamla intressen som legat i lä under de gångna åren och jag har fått en ny hunger att förkovra mig. Musik, litteratur och samhällsdebatt för att nämna några områden. Jag tycker fortfarande om att blogga och att skriva av mig, så det här är inte hej då. Men den förändring som var planerad kommer som det ser ut just nu inte att ta form här. Den här veckan har gått i personliga utvecklingens tecken och jag har verkligen växt som människa och ett lugn har tillkommit som jag inte hade innan. Det handlar som läsare har kommenterat om att följa mitt hjärta och göra det som känns rätt för mig. Bloggen blev för mycket blodigt allvar. Det förenat med att jag inte lyckades med det jag ville, läsarna tillkom inte och det jag ville skulle vara tyngdpunkten uppskattades inte av läsarna. Jag orkar inte stånga mig blodig längre, lägga ner min själ i något som ändå inte uppskattas, då kan jag lägga min energi på annat.

Jag kommer att fortsätta blogga här, kanske inte lika regelbundet som nu. Jag är medveten om att det kommer att kosta mig inbjudningar till event och liknande men då får det så vara. Nu ska jag fortsätta på min resa, med ett nytt skinn på näsan. Huvudet högt, axlarna ner, djupa andetag och med blicken framåt. Tills vi hörs igen, må så gott.

5 kommentarer:

Att ha det gott sa...

Önskar dig all lycka Ha det gott

Linda sa...

Jag hejar på dig Johanna!
Be proude of yourself :)
kramis

Fröken Isakson sa...

Bra skrivet tjejen. You go girl! Och du vet att jag kommer vara dig/bloggen trogen :). kram till dig

Johanna sa...

att ha det gott: tack

linda: tack och kram

fröken isakson: vad snällt av dig, kram

Att ha det gott sa...

TACK för toppen JÄTTEFIN