lördag 22 november 2008

Tacksam

Den senaste tiden har det hänt så mycket i mitt liv, det senaste året syftar jag på nu. I januari för snart två år sedan startade jag den här bloggen och ett nytt liv skulle ta sin början. Jag var den lilla modeintresserade tjejen på landet som älskade kläder och mode, läste glossiga magasin från pärm till pärm och kunde sin modehistoria. Ingen förstod sig riktigt på mig och vad det där intresset skulle vara bra för. När jag började blogga hittade jag snabbt likasinnade och jag förstod att jag inte var ensam. Jag bodde hemma (återvände efter ett år i Stockholm som inte alls blev som jag ville och jag var tvungen att nudda välkänd mark ett tag) och begrundade avundsjukt de lyckliga människor som fick gå på modevisningar och andra modeevent. Efter hand fick jag mer och mer kontakt med några bloggerskor (fina Smartasmia tex) och en cyber-vänskap utvecklades.

Så den 13 augusti 2007 flyttade jag återigen upp till Stockholm och dagen efter inleddes min galna, roliga, intressanta, spännande och otroligt givande resa till där jag är idag, jag träffade fyra fina bloggerskor (Mia, Mia, Annie, Yeh-Yeh girl) och var på mitt första event. Efter det rullade det bara på, jag lärde känna fler härliga människor, fick egna inbjudningar, min första visning var Weekdays. När sen snälla Mia lät mig gå istället för henne under modeveckan i januari visste jag inte till mig. jag var så lycklig och det var en härlig tid det. Ni kan läsa alla inlägg från den gången här, plus den krönika som jag skrev. Jag hade ju lagt ner min blogg under den tiden och bloggade hos Miashopping.

Under våren och sommaren fortsatte inbjudningarna att trilla in och jag fick gå på ännu fler visningar och event. Och så i höst har det gått i en rasande fart och det ena är större än det andra (eller nja ska kanske inte jämföra dem de är lika stora). Jag har gått på bloggawards, fått en klänning av min absoluta favorit och numera även bekanta Camilla Norrback (helgalet), fick ett jobberbjudande inom modeskriveriet (som dock inte gick igenom men jag är så smickrad över erbjudandet), varit på tv inspelning, träffat ännu fler bloggvänner. Idag kan jag räkna Mia, Miss E, Linda och Linda till mina privata vänner som jag umgås med även utanför bloggrelaterade sammanhang.

Det är inte bara inom bloggsfären och moderelaterat som det har hänt saker som jag är tacksam för. Jag blev av med den övervikt som jag vantrivdes så med, jag sprang Tjejmilen, jag började på lärarprogrammet (hoppade dock av i somras och började läsa Barn och ungdomsvetenskap) där träffade jag två av mina idag närmsta vänner Rosanna och Emelie, det har varit mycket kultur (teater och museer främst). En del skulle säga att jag har haft tur eller flyt andra att flyt är en färdighet, vad det än må vara så är jag så innerligt tacksam över det som hänt och det har varit ett roligt år. Ska bli intressant att se vad som kommer härnäst.

7 kommentarer:

Fröken Isakson sa...

Åh vad härligt det låter, jag är så glad för din skull. Vad bra att sammanfatta hela året. Då ser man ju verkligen vad mycket som händer. Ha en bra dag. kram

Miss E sa...

Vilket härligt inlägg, skönt med glada och tacksamma människor - ska nog försöka ta efter det tänket.

För övrigt är jag väldigt glad att vi blivit vänner jag med!

Kram

Miss Upsey Daisy sa...

Vad roligt! Dessutom brukar det ju liksom rulla på när det händer roliga saker så att det blir mer och mer .....

Bollen är i rullning!!

Anonym sa...

Vad härligt, Johanna! Är så glad att du trivs och mår bra...
Väntar med spänning på nästa år;0)

Kram hjärtat.

KusinVitamin

Johanna sa...

fröken isakson: ibland behöver vi stanna upp och reflektera vad som händer oss

miss e: jag tar efter dig, vänder på mina invanda mönster och tar kontrollen över mina tankar

miss ud: får hoppas att bollen inte stannar snart för jag gillar det här tempot

kusinvitamin: ja allt som händer är bara en bonus och vem vet vad som väntar

Annie - PD sa...

Åh, ja! Visst är livet härligt :D kram på dig!

Johanna sa...

annie pd: ja det är det verkligen