söndag 4 januari 2009

2008 tack och hej

Nu är det då 2009 och 2008 ska arkiveras. Dags alltså att välja ut godbitarna, sen släppa och gå vidare. Jag har gjort sammanfattningar av både 2006 och 2007. Här kommer mitt 2008, de är uppradade utan inbördes rangordning. Det är bara de roliga sakerna som tas med, tråkigheter platsar inte in.

- Miashopping åkte på semester under modeveckan i januari/februari och bad mig täcka upp för henne. Det var en underbar vecka, med massor av visningar och mode i stora lass. Hon är snäll hon Mia, numera även en riktig vän.

- Det här med bloppis blev stort, jag startade min egen och det har gått jättebra. Här köper vi och säljer, utan mellanhänder och får alla pengar själva. Kan rensa ur garderoben och komplettera den utan att sätta foten utanför dörren. Bra för plånboken och miljön, istället för att köpa nytt hela tiden.

- All kultur som jag tagit del av, det har varit teater, museer, dans, film och mycket mer. Tur att jag bor i Stockholm (eller det är en av anledningarna till att jag bor här) för här finns allt samlat.

- Lillasyster och jag åkte till pappa i London i somras. Det var jättekul att träffa honom och syskonen som bor där, shoppa och öva på engelskan. Helt klart blir det igen, förhoppningsvis redan i vår. Även om det kanske inte riktigt var min stad så är det alltid kul att resa och se nya saker och platser. Jag ser det hemtama på ett helt annat sätt när jag får lite perspektiv.

- Kentkonserterna i Eskilstuna, både den i februari i Sporthallen (exakt sju år efter min absolut första konsert och min första med kungarna från hemstaden Eskilstuna) och den i juli (ett av spåren på senaste skivan i boxen är liveinspelning från just den spelningen. Träffade dessutom killarna på signeringen nu i november.

- Coldplay i Globen i september var också den grym, vilken energi. Vill gärna se dem på Stadion i augusti, undra om biljetterna är slut.

- Många nya bekantskaper har tillkommit tack vare bloggen. Läsare och andra bloggare har blivit till kompisar och vänner. Ingen nämnd och ingen glömd. Jag tycker så mycket om er och är jätteglad att ni finns.

- Obama vann presidentvalet, jag valvakade, grät och blev hög på entusiasmen han sprider. Nu jäklar ska det blev ordning och jag sätter stor tilltro till den mannen. Yes we can!!!

- Efter ett års träning kom så den 31 augusti och jag SPRANG Tjejmilen. Wow vilken upplevelse, ett storslaget mål uppfylldes och jag är fortfarande stolt över mig själv. Nu siktar jag på Vårruset i maj och så Tjejmilen igen i augusti Häng med till min träningsblogg på Maria Nova (den är under uppbyggnad just nu)

- Modeveckan igen i somras x 2.

- Kandidatuppsatsen, jag bytte spår, hoppade av lärarprogrammet och började läsa Barn och ungdomsvetenskap. Det blev en uppsats till slut och den 12 januari är det opponering och sen bara två terminer kvar innan jag har min examen. Många undrar nog varför jag läser just detta när mitt hjärta slår för mode och att skriva, läs det här i så fall.

- Alla event jag har varit på under året. Ett stort tack till alla pr-byråer som bjuder in (Spalt PR, Mildh Press, Red and Square för att nämna några. Hoppas att det blir många fler under 2009.

Jag känner på mig att 2009 kommer att bli ett toppen år. Jag önskar mig lycka och välmående, fler mode/skrivuppdrag, vackert väder och många läsare till Johanna with a taste of fashion.

8 kommentarer:

Att ha det gott sa...

OJ så fint här blivit
Jag ser fram emot det nya året med dig

Johanna sa...

att ha det gott: tack

Fröken Isakson sa...

Vilken kul sammanfattning. Ja vi hoppas på ett härligt 2009. Jättefin layout på bloggen :). Har du tagit bort Wardrobe diary :(?? kram

Johanna sa...

fröken isakson: tack, jag är ganska nöjd med layouten. ja jag har tagit bort wardrobe diaryn, det är slut med den nu

Miss Upsey Daisy sa...

Inget dåligt 2008 minsan. Du är inne i ett flow!

Johanna sa...

miss ud: jag har lärt mig att flow är en träningssak, att det är något som går att påverka. och jag börjar tydligen att lära mig det

Mill sa...

Vad fint det var här! Låter som om du har haft ett kanonår. Hoppas detta blir minst lika bra! Kram

Johanna sa...

mill: tack, jag tror 2009 bli rett bra år