onsdag 30 maj 2007

Bärbar dator

Jag ska i sommar köpa en bärbar. Har dock inte bestämt mig för vilken sort jag ska köpa. Därför tänkte jag fråga er vilka bärbara datorer ni har. Jag vet dock vilken väska jag ska ha, tack vare Fröken SötSur och hennes underbara kollage med dataväskor. Kolla in den ni med om ni inte redan gjort det.

Update: Är det säkert att handla datorer på nätet? Det är flera tusen billigare än i affärerna. Jag är kluven

15 kommentarer:

Sophie sa...

Å, själv kan jag inte om datorer. Men en sak som är säker och det är att när jag nästa gång köper en ny bärbar dator så ska jag kolla vad den väger innan jag slår till. Har just nu en blytung laptop från Dell! Meningen med en bärbar är väl att man ska kunna bära den?! Eller?;)
Btw, tack för din gulliga kommentar på min blogg!:)

Mvh Sophie♥
www.sophisticatedsophie.se

Kerstin sa...

Jag ska också köpa en snart...

Mill sa...

Står på min önskelista också. Måste ha när jag börjar jobba... Kan dessvärre inget om saken så jag får ta hjälp av min käre sambo när det är dags...

Anonym sa...

Moi äger en söt liten MacBook =D Älskar verkligen Mac (once you go mac, you never go back(?))

Smartasmia sa...

Hehehe..jag tar det som blir över från Herr Boudoirs arsenal. Just nu ngt svampigt från yngre järnåldern;-) Sötnosen - om du kanske har sett bland mina kommentarer att jag har ett litet event på g nu på måndag; enda anledningen jag inte mailat dig är att du ju faktiskt inte bor i Sthlm - men vill du ändå veta vad det handlar om kan du alltid maila mig:-) Och det blir fler tillfällen!

Annie sa...

Min bärbara från HP bär jag inte runt på så mycket då den står hemma mest :D Jag valde en med 17'' skräm och fullstort tangentbord och den är perfekt när jag jobbar hemifrån... Dock väger den lite mer så vet du med dig att det blir mkt bärande skulle jag välja en Sony Vaio eller liknande...

helenamariacecilia sa...

Vilken väska har du valt?
Gillade den jätteorangea:)

Johanna sa...

helenamariacecilia: den orangea som är mellan två blåa, som har en lietn quiltad väska i.

Johanna sa...

Jag har nyss köpt dator och kännes mig väldigt insatt! Det finns många datorer som är tok billiga men gå inte bara på priset titta på RAM, grafikkort och processor! Lyssna inte på de i affären de säger alltid att du behjöver en bättre än vad du egentligen behöver för att tjäna pengar!!! Vad vill du göra på datorn??

Johanna sa...

Jag har fått reda på att jag behöver minst 1GB i RAM minne för att vara något för mig. Ska skriva, kunna använda photoshop och pyssla med musik till mp3:n. Jag kan inget om grafikkort och processorer. Vad köpte du för modell då Johanna. Jag är grymt sugen på en HP variant jag hittat på nätet för drygt 6000 men i affärerna kostar den mellan 8000-9000.

MiaShopping sa...

Vi använder bara Dell på jobbet och de funkar riktigt bra. Min bärbara här hemma är en Fujitsu Siemens men den är riktig gammal och skruttig nu. Mitt tips är att jämföra priser på PriceRunner (samt att läsa recensioner om återförsäljarna så det inte är nån skummis). Kram

Den tjocke konsulten sa...

Köper en ny dator på nätet från en seriös leverantör som Dustin eller Komplett är risken noll, köper du beg. på blocket är risken hög.

6kkr är lite i minsta laget för att få en laptop av god kvalitet men om du köper när det är kampanj kan det gå.

Som många andra konstaterat ovan, en laptop skall vara bärbar inte ett släpbart slagskepp. För feta burkar med max CPU/Grafik har ofta väldigt kass batteritid också och då faller liksom vitsen med en laptop.

Den tjocke konsulten sa...

Jo, www.prisjakt.nu är idag bästa stället att göra prisjämförelser på.

Johanna sa...

Tack så mycket för alla tips och kommentarer. Jag har bestämt vilken jag ska ha, nu väntar jag bara på skattepengarna och ett bra erbjudande. Som en bekant sa brukar dyka upp runt skolstarterna.

Fröken SötSur sa...

Ååååh...vad kul att kollaget uppskattades:)

Min bärbara hp är köpt på Dustin, funkar skitbra att handla där och datorn är jättebra. Det är iofs mitt datasnille till sambo som valt ut den...he he.