måndag 27 oktober 2008

Rädda världens barn?

Nu ska Johanna ut och rädda världens barn igen. Haha jag är en rolig prick, velig, obeslutsam, rädd eller knäpp kalla mig vad ni vill men när engagemanget väl finns det är det alltid till 100%. På eller av, allt eller inget. Efter opponeringen i torsdags och det trista beskedet i onsdags fick jag en nytändning i uppsatsarbetet. Det här med att arbeta med mode och att skriva är en sak som ligger mig mycket varmt om hjärtat, men jag vill inte riskera att förstöra det, jag kommer att knega på med mitt och är det så att det kommer ett erbjudande eller likande kommer jag garanterat att nappa men jag kommer inte att aktivt söka mig till det. Är det meningen som min syster säger så kommer det att ske ändå. Däremot ett aktivt arbete för en akademisk examen är just vad jag tänker anstränga mig för.

Just nu är det arbetet mycket tillfredsställande och intressant. Idag började själva kursen med uppsatsen (tidigare har det varit tidigare forskning och förberedelser), samtidigt som examinationsuppgifterna lades i lärarens fack 9.47, jag är grymt imponerad med slutresultatet om jag får säga det själv. Och det får jag göra för hos mig gäller inte Jantelagen. Min lärare Susanne är helt på att jag borde forska och satsa högt som hon säger, använda mina kunskaper. Det lockar måste jag säga (ska vi göra det tillsammans Emelie K?) samtidigt som jag är mycket sugen på att jobba nu, eller flytta utomlands (inget som säger att jag inte kan kombinera de två sista). Får se hur det blir men rädda världens barn är väl inte ett för högt uppsatt mål va? Haha.

6 kommentarer:

Miss Upsey Daisy sa...

Var utomlands vill du?

Johanna sa...

miss ud: jag vet inte bestämt än, New York, Köpenhamn, London, Afrika, Italien, vem vet jag håller på och kollar lite

Anonym sa...

Det värmer en moders hjärta att du tänker satsa på din examen. Därmed inte sagt att det är något fel på mode. Det är en viktig sak i vardagen, säger en f.d märkesbög.
// Mamma

fashionholic sa...

you go girl ;) jag håller på dig! kram

malin sa...

jag kom att tänka på en sak, tänkte nämna det när vi sågs, men glömde bort det helt. jag är lite engagerad i en tjejjour (www.tjejzonen.se), som arbetar för att stärka unga tjejers självförtroende och självkänsla på olika sätt. finns massa grejer att engagera sig i och det räddar inte världens barn, men kanske en och annan ung tjej i stokholm. tänkte att det kunde vara något du skulle vara intresserad av.

ha det gott!

kram malin

Johanna sa...

mamma: jag vet att skolan är viktig

fashionholic: vad roligt att se dig här

malin: låter spännande, pratar med om det när vi ses nästa gång så kollar jag upp länken under tiden