måndag 30 april 2007

Min Köpenhamnsresa

Som utlovat kommer här min reseberättelse från Köpenhamnsresan.
Mamma och jag åkte tåg ner till Malmö och där bytte vi till tåg mot Köpenhamn som gick över Öresundsbron. Inte såg vi mycket inte då dimman låg tjock men det gjorde vi på vägen hem sen då solen lyste så fint över vattnet. När vi checkat in på hotellet tocg vi oss ner längst med Istegade, som sagt var rena ramar porrgatan med erotikbutiker största delen av gatan innan de härliga butikerna började dyka upp. Vi åt varsin glass och tittade på folk när vi nått slutet på gatan i Enghaven, mycket nöjda med livet var vi.

På väg tillbaka till hotellet gick vi in i en butik som hette Donn Ya Doll där jag köpte min Nümph klänning. Det börja bra det här med shopping första dagen. När vi varit på hotellet och fräschat upp oss bestämde vi oss för att ta några parker norr om stan. Gud så vackert det var, där hade verkligen våren kommit. Här kommer några smakprov:

När vi varit i tre parker och gått en bra bit sprang vi in på en Nettobutik och köpte med oss lite plock och styrde kosan mot hotellet då benen var redigt trötta och vi hade ju en dag imorgon också. Runt klockan halv nio sov vi helt slut var vi men nöjda med första dagen.
Vid halv åtta vakna vi, redo att tackla en ny dag i danska huvudstaden. Idag var det Ströget som stod för dörren. Fulla av förväntan på mycket shopping gav vi oss iväg. Det var som igår strålande sol och varmt fanns inget att klaga på.

Vi var vid Ströget runt tio perfekt då affärerna öppnade tio. Vi gick gatan fram och hittade mycket snyggt men det skulle ta en bit till på gatan innan vi handlade. Många roliga affärer fanns det men många av dem finns även här hemma. Detta till trots handlade både mamma och jag på Hennes och Mauritz. När vi kommit halvvägs stannade vi för fruktstund och skickade en hög sms hem till Sverige där vi talade om hur bra vi hade det. När vi kommit till slutet av denna långa gata tog vi fikapaus på Kongens Nytorv, då hade vi hunnit bli osams en gång bara och det var över var vi skulle äta (som vanligt när mamma och jag är ute) men annars gick denna resa elagant, där fick du syrran. Vi såg Nyhavn och alla båtar men kände att någon Havsfrue blir det inte, vi var inte är för sevärdheter utan vi ville shoppa. Och det gjorde vi så det stog härliga till, höll inte på att få med oss allt hem sen på torsdagen. För där tar det slut för onsdagen. När vi gått Ströget hem igen till hotellet köpte vi med oss mat från ett ställe och gick hem till hotell lougen och åt. Där fanns det gratis internet och jag kunde njuta av alla kära bloggar och prata lite med lillasyster som var kvar hemma.
På torsdagen vaknade vi tidigt då med men då var fötterna värkande redan men vi skulle ändå åka hem så det fick bära eller brista vi hade lite kvar att uträtta innan vi kunde sätta oss på tåget hem. Det var Magasin du Nord och Illum kvar samt vaktavlösningen och Amalienborg. Packa ihop allt, äta frukost och checka ut och så på med skorna, kameran redo och pengarna i plånkan. Vi gick Strädet denna gång som ligger parallelt med Ströget men som är lite mindre och har lite andra butiker likt söder i Stockholm. Mycket fint men allt var inte öppet när vi gick där runt tio synd hade säkert kunnat handla mycket fint där. Fick dock med mig mina nya ballerina från en skobutik där. Sen köpte vi supergod mjukglass vid Höjbro Plads och gick längs med kanalen till Amalienborg. vaktavlösningen var ett skämt om man jämför med alla dem man sett vid Stcokholms slott som åtminstonne har musik. Men det var kul att ha sett i alla fall och nu var det bråda tider om vi skulle hinna med den sista shoppingen också. Det gjorde i och med kassarna fulla stega vi från Magasin till Illum och där tog resan slut. Det var med nöd och näppe vi hann till stationen (där var dock tåget försenat men ändå) och till tåget hem. Något som lockade väldigt mycket, mina fötter krävde ett fotbad och det var NU.

Mamma och jag hade en underbar resa och det var jättekul att ha mammsen med sig. Hoppas detta var lika kul att läsa som det var att återuppleva minnenan då jag skrev det.

5 kommentarer:

Lolita Loco sa...

Kanske nästa gång? Jag kommer hålla fler tävlingar! =) Kram

Smartasmia sa...

Vilket underbart Köpenhamnreferat du fått till där igen...denna gången mer ingående; jag är jätteimpad! Du fick mig att känna mig där:-) En sån tjejresa är just vad själen behöver ibland och ni verkar ha utnyttjat fullt ut. Köpenhamn om våren är inte att leka med (om man bortser från det negativa;-)). Tjippochkram

Mill sa...

Det låter riktigt härligt tycker jag!

Kerstin sa...

Shit - det låter som en alldeles underbar resa :)

Camilla sa...

Åh, vad härligt ni verkar ha haft det! Och du hade ju fått riktigt fina saker med dig hem. Måste över till Köpenhamn så snart som möjligt, som gammal Malmöit är ju Köpenhamn nästan min hemstad också, nu var det dock riktigt längesen jag var där sist. Kram