fredag 24 oktober 2008

Undran

Jag har tre saker som jag gått och funderat på:
  1. Det är OKTOBER inte december, det är runt 10-12 grader varmt varje dag, varför i all världens namn har folk börjat envisas med sina dunjackor (allra helst ska det tydligen vara den där från Fjällräven i år igen) redan nu? Vad ska ni ha i vinter sen då när det är minus 10 grader?
  2. Om du orkar ta en gratistidning innan du sätter dig på bussen/pendeln/tunnelbanan varför kan du inte ta den med dig av också? Varför dumpa den på ett säte, på golvet, forsätta på tidningshögen som finns så den blir så stor att ingen kan använda det sätet (oftast i rusningstrafiken dessutom)?
  3. Varför kommer alla stora och dyra utgifter på samma gång? Förnyelse av morgontidningen 1000kr, 2500 kr mindre i studiemedel, sl kortet mellan 2500-3000kr? Sa jag att samtliga grejer är i december månad, och då brukar något som vi kallar julen inträffa också. Hallå vi studenter är inte gjorda av pengar!

4 kommentarer:

Emma sa...

åh du har så rätt i alla tre sakerna. jag stör mig otroligt mycket på alla som slänger sina gratistidningar överallt när det faktiskt finns sånna återvinningskärl.

Anonym sa...

Du prickade in allt! Speciellt det med vinterjackor och vinterskor irriterar mig. I skåne, där jag bor var det riktigt varmt för ngn vecka sedan upp mot 15 grader. Då såg jag en tjej i ett par vinterstövlar, på pricken samma som jag kommer att ha i vinter, varmfodrade på insidan med "fårskinnspäls" själv hade jag ett par enkla "gympaskor" och strumbyxor det var inte direkt så att jag frös!

Fröken Isakson sa...

KÄnner likadant som mammaledig. Och vi får också alla stora räkningar på samma gång :(. Trist är det.

Johanna sa...

emma: oftast finns det ju en återvinningstunna på perrongen, jobbigt att lyfta tidningen några meter

stekt ägg: ja och hälftens pringer i ballerinaskor och tror det är sommar, ingen ordning

fröken isakson: de är som om någon vill jävlas med oss