tisdag 12 augusti 2008

Lick my label

Andra visningen för dagen var hölls av Lick my label på anrika Bååtska palatset.
Jag hade nöjet att träffa två härlida kvinnor i samband med visningen, fashionholic och sophies fashion. Det var fri sittning vilket innebar först till kvarn får sitta på front row och jag fick först mala.

Färger som dominerade:
  • guld/vitt/rött/gult/lila/svart
Intressant:
Början av visningen var annorlunda och rolig, modellerna gick upp och satte sig på de höga stolarna på podiet för att sedan var och en av dem gå ner längst catwalken och visa upp plagget. De fick sedan gå av scen för att springa och byta om och så upprepades proceduren Modellerna var barfota, inga svajiga tjejer i för höga klackar här inte. På en del plagg hade de samma karta som på inbjudan som mönster. Garn hade sytts fast eller hängde utmed plaggen. Mycket glansiga material och en del stickat.

Plagg som dök upp:
  • klänningar
  • byxor (både långa och kortare modell)
  • jumpsuit
Omdöme:
Det var både dam och herr som visades och det var väldigt naket på herrsidan medan dam hade en intressant vinkel och utformning. Butowalk är tydligen hett, Ylva Liljefors modeller gick också som om de var med i Luciatåget. En annorlunda kollektion som verkligen stack ut i minimalistlandet vi lever i. Hoppas det går vägen och säljer också.

Bilder: wikipedia, kollaget johanna with at taste of fashion

2 kommentarer:

sara sa...

vill också gå på en massa visningar :)

Johanna sa...

sara: det är grymt kul och tack för titten här