tisdag 8 april 2008

Krönika

Bilden är tagen av Johanna with a taste of fashion
Länge levet livet

Vi har alla en viss tid uträknad här på jorden, en sak vet vi säkert vi föds och vi kommer att dö. Ingen av oss vet dock hur länge den tiden vara. Innerst inne vet alla att det är tacksamhet vi borde känna varje dag som vi vaknar och möter en ny och spännande morgon. Så är dock inte fallet, vi klagar, känner missunnsamhet, svartsjuka, hat jag är inte bättre jag, istället för tacksamhet, kärlek och glädje. Det ska ofta hända något för att de sistnämnda ska komma till vårt medvetna. Inte kan vi springa runt helt utan anledning och känna oss glada, lyriska eller lyckliga? Men se det är just det som vi kan. Olyckan eller tragedin ska inte behöva finnas där för att dessa känslor ska komma fram eller någon specifik händelse heller för den delen.

Tänk vi får alla leva, ha nära och kära, ett hem och tak över huvudet, bo i ett land som har fred, gratis utbildning och valfrihet. Om inte vi börjar bli nöjda med det vi har och leva livet fullt ut, vad ger vi då till framtida generation? Vi säger till våra barn att ingenting kan stoppa dem, att de kan bli vad de vill och att de ska fånga sina drömmar men vi gör det inte själva.
Det finns ingen ide att vänta, skjuta up sina drömmar eller tänka att inte kan jag.
Kalla mig naiv men ingenting är omöjligt det är bara viljan som sätter stopp. Jag vill vara den bästa version av mig själv som är möjligt, för på så sätt kan jag ge någonting tillbaka till andra.

Livet handlar om att ta risker, lära sig av sina misstag och att våga. Om vi alla försöker att vara den bästa som vi kan kommer vår värld att bli så mycket bättre, och det finns då en anledning att sätta fler och nya människor till världen. När våren och ljuset kommer tillbaka till vårt land blir jag alltid full at känslor, drömmarna lyfts till ytan igen och känslan av spontan glädje och lycka infinner sig. De små tingen förgyller mitt liv och jag kan känna att jag duger, att jag kan flytta berg om jag så vill och att ingenting är omöjligt. Önskar bara att det var så året runt för tänk vad mycket jag då skulle kunna bidra med. Nej ut med negativa tankar och återhållsamhet och säg efter mig: LÄNGE LEVE LIVET.

5 kommentarer:

Vera sa...

Underbar krönika Johanna!
Gillade "Jag vill vara den bästa version av mig själv som är möjligt, för på så sätt kan jag ge någonting tillbaka till andra.
" Så sant! Tack för dessa ord!

yeh-yeh girl sa...

Bra skrivet Johanna :)

josefine sa...

mycket bra skrivet! tack för dagens visdomsord rara du!

Miss Upsey Daisy sa...

Bra skrivet och tänkvärt helt klart. Ibland behöver man få det självklara skrivet på näsan.

Johanna sa...

vera: tackar tackar, jag gör så gott jag kan

yeh- yeh girl: tack snälla du

josefine: varsågod kul att du gilla den

miss upsey daisy: ja ibland behövs det en liten påminnelse