fredag 21 november 2008

Plastpåse? Nej tack!

När jag åker och handlar har jag alltid med mig en tygkasse. För ni vet väl hur miljöfarligt det är med plastkassar/påsar? När jag handlar mat har jag dessa snygga från Änglamark som min mamma har gett mig, stora och rejäla är de, så jag får med mig mycket mat hem. När jag är ute och shoppar har jag en lite mindre tygkasse från Gudrun Sjöden istället för femhundraelva små platspåsar. Expiditerna ser alltid lika förvånade ut och en del blir rill och med sura när jag inte vill ha deras fula påsar med loggor och tryck.

6 kommentarer:

Med färg och ljus genom vardagen sa...

Det är en mycket bra insats, själv bruka jag använda neonla-kassan, jag har dom i olika färger. Smidigt att det är redan remsor med reflex påsydda. Kolla här www.neonela.se
Hälsningar / ela

Kerstin sa...

Bra jobbat. Jag ska bli bättre på det...

eco chic sa...

Helt otroligt hur de kan bli sura! Det är ju jättebra med egen kasse. Därför har jag startat en e-shop med snygga och ekologiskt tillverkade shoppingkassar: www.ecoreko.se!

Johanna sa...

med färg och ljug genom vardagen: vad som förutom plastpåse är bra

kerstin: små steg Kerstin små steg

eco chic: det innebär ju att de inte får göra sin reklam genom loggorna på påsen, kanske därför de blir sura, jag vet inte

Karin sa...

jag har också en sån där gudrun sjödén-påse och har alltid en större med mig till affären. jag håller med, expediterna ser alltid lika förvånade ut när man säger "jag behöver ingen påse, tack..."

Johanna sa...

karin: det går nog på rutin hos dem att snabbt som ögat stoppa ner det vi har handlat, medan vi fifflar med betalningen.