måndag 24 september 2007

Roligare att ge än att få

Nu för tiden tycker jag att det är mycket roligare att ge än att själv få. Jag firar inte min egen födelsedag men familjens och vänners uppmärksammar jag gärna. Min lillasyster fyllde 18 nu i onsdags. Mamma och jag hade verkligen överträffat os själva och syrran blev så glad och det finns inget roligare än att se henne öppna presenter och glädjas över dem. Jo en sak, när mamma få presenter. Nu för tiden har min syster och jag så pass mycket pengar att vi kan unna mamma fina och icke nödvändiga presenter. Med icke nödvändiga menar jag husgeråd och andra saker till henne Nu kan vi bara skämma bort henne och ge tillbaka lite av allt hon som ensamstående alltid har gett oss. Så även i år, mamma fyller inte fören den 15:e oktober men E och jag valde att ge henne en av sakerna idag då hon verkligen ville ha men inte hade möjlighet att köpa själv. Hon fick en jacka av oss, hon har gått och känt, klämt och suktat en längre tid nu och de är dags att plocka fram höstjackan bara det att hon inte hade någon. Så E gick på stan idag och köpte den och storasyster fick genom högtalartelefon höra när mamma öppna, oa och åha och blev så röd att hon grät. Lyckan var fulländad och jag kan knappt bärga mig till hon kommer hit på sin födelsedag och får den andra presenten. Som sagt det är roligare att ge än att få.

5 kommentarer:

Cerese sa...

Så kul med sådan riktig glädje! Kul med lite i förskott också..
Och visst är det bra med mammor som kan sy, så det blir av, och så det dessutom blir bra :)
Kram på dig

Slarvmaja sa...

Precis så är min kära mor oxå! Och jag håller verkligen med dig. Så kul att ge familjen (och andra) presenter. Och mamma hon gråter för allt! Dom är så söta mammor! =)

Aneladam sa...

Håller med - mycket roligare att ge än att få =)

YO STOCKHOLM sa...

Vill bara hålla med dig - älskar att ge små presenter helt spontant. Senast gav jag min farmor 2 st böcker (deckare som hon älskar) och jag har ett helt presentförråd hemma med diverse prylar som jag köper på mig under resor. Tycker det är så kul att köpa presenter utomlands, eftersom de inte går att få tag i sverige.

Annie - PD sa...

Så härligt. Det finns ingenting som går upp emot att göra en annan person glad :) Heja dig raring!