måndag 16 april 2007

Drömjobbet del 1

Jag har inte bestämt mig för vad jag ska jobba med i framtiden. Så därför tänkte jag göra en Drömjobbetserie och be er som jobbar/har jobbat med detta yrke att säga er åsikt om det. Eller er andra om vad ni tycker. Det kommer att vara jobb som jag funderar på. Dagens jobb är Sekreterare. Som sekreterare kommer mitt ordningssinne=kontrollbehov till sin fulla rätt. Jag är tvåspråkig (svenska och engelska flytande) och älskar Post it lappar. Att sortera papper är för mig otroligt kul och stimulerade. Som sekreterare får jag klä upp mig varje dag och svara i telefon något som jag är expert på efter alla samtal till diverse supportrar, kundtjänster och förfrågningar jag gjort genom åren. Jag är social och älskar att komma i kontakt med männsikor. Självgående och flexibel är även det kvalifikationer som jag tycker mig bestitta.

Stämmer min bild med vad en sekreterare gör eller är jag helt ute och cyklar? Det blev kanske lite för mycket av vad jag är bra på med det var som balsam för själen att promota sig själv.

6 kommentarer:

Lolita Loco sa...

Självklart är det ok gumman! Så smickrande!

Och du får ju såklart en länk tillbaka!

Anonym sa...

Kanske receptionist ligger närmare vad du söker, då får du ständigt träffa nya människor. Både yrkena kräver dock en viss "undfallenhet" - du ska ju jobba på andras begäran, inte så mycket på egna initiativ.

Smartasmia sa...

Kul serie där! Hmm..efter att ha varit sekreterare några år i min inledande karriär har jag inte mycket till övers för det; kanske möjligen som ett nyttigt förstajobb. Den erfarenheten jag samlade på mig stämmer väl med anomyms kommentar ovan om undfallenhet; eller kanske snarare - behaga andra på din bekostnad. Dock skall påpekas att det givetvis beror på ställe och din egen personlighet. Tjipp:-)

Kerstin sa...

Jag har faktiskt jobbat som sekreterare - det var helt okej :)

Mill sa...

Vilken rolig serie! Den ska jag absolut följa (med risk för att komma på att man har valt helt fel...)

Fröken SötSur sa...

Kul med en drömjobbetserie! Det låter som vi har ungefär samma bild av vad en sekreterare gör:)