söndag 18 maj 2008

Jävla födelsedag

Om den här veckan har varit rolig är nästkommande det inte. Då är det min födelsedag, den dagen på året som jag hatar mest. Systeryster säger att jag inte ska säga hatar, det är ett så starkt ord men det gör jag. Det är den dag då jag helst av allt skulle sova hela dagen och inte gå upp. Inte det att jag blir ett år äldre, det välkomnar jag med öppna armar. För ju äldre jag blir ju längre bort kommer jag från alla som är äldre än jag som promt ska klappa mig på huvudet och kalla mig Lilla gumman och förminska allt jag säger, tex när jag är arg eller ledsen. Nej det är inte det saken gäller. Usch så fort det blir maj kommer denna ångest, ska bli så skönt när dagen är förbi och livet kan gå vidare.

7 kommentarer:

Stina´s world of everything sa...

Johanna.

Jag förstår exakt vad du menar och tycker du skriver galant.

Jag brukar tänka att för varje år kommer en rynka mer och betydligt mer lugn och säkerhet. Det kan ju inte vara fy skam.

Och känner du fortfarande ångest. Sätt dig på en trevlig bar med några väninnor och drick lite för många drinkar och skit i eländet.

Varm kram
stina

Pernilla sa...

Jag vet inte vad du syftar på, men jag kan känna likadant många gånger. Men visst är det sorgligt att något som borde vara förknippat med glädje enbart är förknippat med jag-vill-gå-och-gömma-mig-syndromet? F**k off till alla slags högtider :-)

Johanna sa...

stina: det är just det där med vänninnor/vänner som jag har ångest över

pernilla: då är det inte bara jag som känner så här

Vera sa...

vadå ångest över väninnor? förklara.
själv kan jag känna mig lite down såhär innan sommaren. Maj-månaden brukar vara sjuhelvetes hektiskt på jobbet. samt en dos ångest över att beachperioden närmar sig. dvs kroppsnoja.kram

Vera sa...

en sak till. är du oxå född i maj?
jag fyller 26 maj. tvilling.

Linda K sa...

viskar grattis lite försiktigt ändå :)

Johanna sa...

vera: det är svårt och för personligt att förklara. Har att göra med avsaknaden av vänninor om jag säger så. och ja jag är född i maj, den här veckan närmare bestämt så jag är också tvilling. Ibland oxe fyller i brytdatumet.

linda k: tackar tackar